Dekani Veleučilišta u Šibeniku, Veleučilišta Ivanić-Grad i Veleučilišta Effectus potpisali tripartitni Sporazum

Dekani Veleučilišta u Šibeniku,  Veleučilišta Ivanić-Grad i Veleučilišta Effectus potpisali tripartitni Sporazum

 

Suradnja triju veleučilišta počiva na poticanju razvoja prirodnih, tehničkih, biomedicinskih i zdravstvenih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti.

 

U Poreču 16. ožujka 2023. dekani veleučilišta Ivanić-Grad, Effectus i Šibenik, doc. dr. sc. Mile Marinčić, izv. prof. dr. sc. Đuro Horvat, te dr. sc. Ljubo Runjić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom provođenju Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa, s nazivom „Protetika, ortotika, robotika u fizioterapiji i zdravstvena njega“.

Temeljem postignutog Sporazuma skup će sljedeće godine organizirati Effectus veleučilište, dvije godine kasnije Veleučilište u Šibeniku, dok će za organizaciju skupa u 2028. biti zaduženo Veleučilište Ivanić-Grad, koje je koncem prošle godine već bilo domaćinom prvog okupljanja međunarodnih stručnjaka na temu protetike, ortotike, robotike u fizioterapiji i zdravstvene njege.

Dekani veleučilišta  dogovorili su da, po održavanju stručnog skupa, bude objavljen Zbornik radova, s ciljem promicanja razvoja struke i znanosti u segmentima biomedicina i zdravstvo (fizioterapija i sestrinstvo), ali i u ostalim poljima, poput društvenih znanosti (pravo, ekonomija, kineziologija…) humanističkih znanosti (filozofija, etika) ili interdisiplinarnog polja – integrativna bioetika koje uključuje prirodne, tehničke, biotehničke, društvene i humanističke znanosti te biomedicinu i zdravstvo.

„Uvjereni smo kako će ovim zajedničkim pristupom sam skup uvelike povećati svoju kvalitetu i postati prepoznatljiv u stručnim i znanstvenim krugovima kako unutar Republike Hrvatske, tako i u inozemstvu“, poručili su dekani Marinčić, Horvat i Runjić.


  Objavljeno: 16.03.2023, 12:45h

 

 

ISO 9001
Dabar
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Shaping the future projekt
ENTO
Erasmus + T4
CEEPUS
Agencija za mobilnost i programe EU
Oracle academy
Carnet
MSPI
Erasmus
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja