Knjižničarskom društvu Šibenik i Veleučilištu u Šibeniku dodijeljena sredstva za provedbu projekta „ŠI – plastic frEE“

Knjižničarskom društvu Šibenik i Veleučilištu u Šibeniku dodijeljena  sredstva za provedbu projekta  „ŠI – plastic frEE“

 

Knjižničarskom društvu Šibenik i Veleučilištu u Šibeniku dodijeljena su sredstva za provedbu projekta „ŠI – plastic frEE“ u okviru Javnog poziva za dodjelu potpora u sklopu C - Change projekta (URBACT III) u 2019. i 2020 godini, kojeg je u svojstvu partnera projekta raspisao Grad Šibenik. 

Generalni cilj projekta „ŠI- plastic FREE!“ je podizanje svijesti javnosti o važnosti očuvanja okoliša kroz smanjenje korištenja plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu te odgovorno postupanje s istima.

Tijekom provedbe organizirati će se niz aktivnosti za stanovnike Šibenika pa će tako djeca šibenskih vrtića, učenici srednjih škola, studenti ali i slučajni prolaznici biti aktivni sudionici  kroz razne oblike sudjelovanja.

Kao trajni spomen ovom projektu, pored zgrade Veleučilišta biti će postavljena javna slavina koja će svim studentima i građanima Šibenika omogućiti dostupnost pitke vode 24 sata dnevno, sve s ciljem očuvanja okoliša kroz smanjenje korištenja plastičnih boca za jednokratnu uporabu.


  Objavljeno: 26.08.2019, 09:30h

 

 

Oracle academy
Dabar
Agencija za mobilnost i programe EU
Shaping the future projekt
Erasmus + T4
MSPI
Erasmus
CEEPUS
ENTO
ISO 9001
Carnet
Copyright © 2020 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja