Održano predstavljanje i početak programa projekta RECOLOR / otvorena zelena tržnica na Maloj loži

Na trgu Ivana Pavla II, poznatom kao Mala loža, u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku održano je svečano predstavljanje početak programa realizacije pilot akcije projekta RECOLOR (Reviving and EnhanCing artwOrks and Landscapes Of the adRiatic) sufinanciranog u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska.

Na Maloj loži tako je danas otvorena zelena tržnica koja će raditi svakog dana od 7 do 12 sati od 1. srpnja do 31. kolovoza 2020. godine. Svoje proizvode u navedenom periodu prodavati će OPG-ovi s našeg područja.

Projekt su pozdravili gradonačelnik Željko Burić, zamjenik župana Nikola Blažević te nekadašnji dekan VUŠ-a, a aktualni ministar uprave, Ivan Malenica, te domaćin događanja dekan šibenskog Veleučilišta Ljubo Runjić koji je predstavio predstojeće projektne aktivnosti.

Jedan od ciljeva projekta je stavljanje u funkciju javnog gradskog prostora koji do sada nije bio u potpunosti iskorišten, a aktivnosti obuhvaćene pilot akcijom projekta obuhvaćaju zelenu tržnicu na kojoj će u jutarnjim satima lokalni OPG-ovi prodavati svoje proizvode, u popodnevnim satima će se održavati slikarska škola, dok su večernji sati rezervirani za razna kulturna i zabavna događanja.

Projekt RECOLOR usmjeren je na jačanje turističkog potencijala urbanih i prirodnih krajobraza odabranih lokacija na području Hrvatske i Italije koje često nisu u potpunosti iskorištene ili nisu još uključene u tradicionalne turističke rute. Nositelj projekta je regija Emilia Romagna, a uz Veleučilište u projekt je uključeno još šest partnera.


  Objavljeno: 01.07.2020, 14:49h

 

 

ENTO
Agencija za mobilnost i programe EU
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
CEEPUS
Dabar
Erasmus + T4
ISO 9001
MSPI
Oracle academy
Erasmus
Shaping the future projekt
Carnet
Copyright © 2020 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja