Upute o postupanju zbog epidemiološke situacije

Upute o postupanju zbog epidemiološke situacije

Upute o postupanju

 

  1. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od ponedjeljka 16. ožujka 2020. obustavlja se nastava na Veleučilištu u Šibeniku. Izvođenje nastave biti će organizirano na daljinu, te se stoga mole studenti i nastavnici da prate internetske stranice Veleučilišta kao i svoju elektronsku poštu radi daljnih uputa u vezi izvođenja nastave na daljinu.
  2. Sukladno uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja (KLASA: 602-04/20-10/00024; URBROJ: 533-04-20-0002) obustava nastave se odnosi isključivo na studente, te su nastavnici, stručno i administrativno osoblje dužni redovito dolaziti na posao i obavljati redovne aktivnosti.
  3. Pročelnici odjela i voditelj Službe za informatičku potporu dužni su provjeriti imaju li svi studenti i nastavnici AAI račune, ako ih nemaju trebaju ih što prije otvoriti i aktivirati kako bi bilo moguće izvođenje nastave na daljinu.
  4. Do daljnjeg se odgađaju sve vannastavne aktivnosti (seminari, radionice, Dan karijera itd.) koje su se trebale održati na Veleučilištu. 
  5. Do daljnjeg se odgađaju sva službena putovanja u sve države, kao i područja Hrvatske koja su u većoj mjeri zahvaćena koronavirusom.
  6. Svi djelatnici Veleučilišta koji su u proteklih 14 dana boravili izvan Hrvatske dužni su se javiti Upravi Veleučilišta i ostati u samoizolaciji za vrijeme u kojem će raditi od kuće (ukupno 14 dana od povratka). U slučaju pojave simptoma tijekom samoizolacije moraju se javiti nadležnom epidemiologu prema naputku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo - HZJZ (https://www.hzjz.hr/aktualnosti/brojevi-telefona-hzjz-na-temu-koronavirusa/).
  7. Pročelnici odjela i voditelji službi dužni su svakodnevno informirati Upravu Veleučilišta i dostavljati popis djelatnika u samoizolaciji putem elektronske pošte: dekanat@vus.hr.
  8. Službe Veleučilišta dužne su osigurati dostupnost dezinficijensa te organizirati pojačanu dezinfekciju prostora Veleučilišta sukladno uputama HZJZ-a.
  9. Studentski restoran do daljnjeg će ostati otvoren.

Uprava Veleučilišta će redovito pratiti vijesti i preporuke nadležnih institucija i na vrijeme će obavijestiti sve studente i zaposlenike u slučaju novih preporuka koje se tiču održavanja nastavnih i radnih aktivnosti na Veleučilištu.

Odluke i preporuke o navedenom donosi Vlada Republike Hrvatske i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u svojim priopćenjima koja objavljuje na mrežnim stranicama https:civilna-zastita.gov.hr/, a sve obavijesti u sustavu obrazovanja i znanosti mogu se pročitati na https://mzo.gov.hr/vijesti/koronavirus-vazne-informacije-3583/3583.

 S poštovanjem,

                                                                                                                                                     Dekan

 dr. sc. Ljubo Runjić, v. pred.


  Objavljeno: 13.03.2020, 15:03h

 

 

Erasmus
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
ENTO
Agencija za mobilnost i programe EU
Dabar
ISO 9001
Oracle academy
Shaping the future projekt
Erasmus + T4
Carnet
CEEPUS
MSPI
Copyright © 2020 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja