Veleučilište u Šibeniku ostvarilo pravo financiranja provedbenih aktivnosti projekta "Cloud cOmputing for Digital Education INovation"

Veleučilište u Šibeniku ostvarilo pravo financiranja provedbenih aktivnosti projekta "Cloud cOmputing for Digital Education INovation"

Poštovani posjetitelji,

Veleučilište u Šibeniku i partneri ostvarili su pravo financiranja provedbenih aktivnosti projekta pod nazivom "Cloud cOmputing for Digital Education INnovation" (akronim CodeIn)  u iznosu 216.355,00 EUR kao rezultat prihvaćenog projektnog prijedloga u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. godinu za program Erasmus+, Ključna aktivnost 2 - Partnerstva za spremnost na digitalno obrazovanje u području visokog obrazovanja (KA226-HED).

Uz Veleučilište u Šibeniku koje je projektni koordinator, na navedenom projektu sudjeluju i slijedeća partnerska sveučilišta: Sveučilište LUISS Guido Carli (Italija), University of Aveiro (Portugal), Lodz University of Technology (Poljska) i University of Žilina (Slovačka). Pridruženi partner projekta je tvrtka Oracle.

Projekt će provesti istraživanje o postojećim metodologijama poučavanja koje se koriste za učenje na daljinu, posebno u području informacijskih tehnologija, i procijenit će njihovu učinkovitost u postizanju očekivanih ishoda učenja, ali i u promicanju inkluzivnosti i jednakosti studenata. Zaključci istraživanja bit će ugrađeni u razvoj novih nastavnih kurikuluma u područjima računarstva u oblaku (engl. cloud computing) i strojnog učenja (engl. machine learning). Dodatno će se održati niz edukacija i jedna ljetna škola u Šibeniku za nastavnike iz partnerskih sveučilišta.

Završno valja napomenuti da je ovo već peti Erasmus KA2 projekt na kojem Veleučilište u Šibeniku uspješno sudjeluje od 2016. godine.


  Objavljeno: 15.02.2021, 09:25h

 

 

ENTO
Shaping the future projekt
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
CEEPUS
Oracle academy
ISO 9001
Dabar
Carnet
Erasmus
MSPI
Agencija za mobilnost i programe EU
Erasmus + T4
Copyright © 2021 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja