COT 2019; Okrugli stol - Održivi model pametnih srednje velikih gradova: "Strategija H2020 vs H2030"

COT 2019; Okrugli stol - Održivi model pametnih srednje velikih gradova: "Strategija H2020 vs H2030"

 

Veleučilište u Šibeniku organizira u petak, 11 listopada 2019. godine  u 13:00 sati Okrugli stol Održivi model pametnih srednje velikih gradova: "Strategija H2020 vs H2030", kao prateći događaj 4. međunarodne konferencije „Izazovi današnjice“.

Panelisti okruglog stola će biti mr. sc. Željko Kulić, Dario Hrebak i Marin Tadić. Moderator ovog događanja će biti Frano Ridjan.

Željko Kulić je ugledni znanstvenik i stručnjak za područje urbanog inženjerstva, prostornog planiranja i održivog razvoja gradova. Trenutno je zaposlen u lokalnoj upravi u Gradskom vijeću Sant Boi de Llobregat (Barcelona), u Upravi za teritorij i održivi razvoj kao šef odjela za javnu opremu. Proveo je istraživanje iz područja javne uprave, promocije pametnih gradova, inovativnih metoda Facility Management-a i primjene tehnologije za poboljšanje javnih radova i učinkovitosti lokalne uprave i tvrtki.  

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, u posljednje gotovo dvije i pol godine kako je na čelu Bjelovara, taj grad doveo je u sve medije s novim, hvalevrijednim projektima poput onih kojima su postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj te prvi hrvatski digitalni grad. Po struci je diplomirani kriminalist, koji je na današnju funkciju došao s mjesta državnog tajnika u MUP-u, a prije toga bio je i saborski zastupnik HSLS-a. Po uvjerenju je liberal te svakodnevno osluškuje potrebe građana, zagovara projekte koji Bjelovaru donose razvoj gospodarstva, posebice IT sektora, ali i svih ostalih područja života koji imaju utjecaj na boljitak Grada Bjelovara.

Direktor Oracle Hrvatska Marin Tadić je izgradio uspješan tim hrvatskih stručnjaka spremih odgovoriti na zahtjeve Oracle korsnika zbog čega tvrtka pod njegovim vodstvom bilježi konstantan rast. Diplomu je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i prvi je student čiji se diplomski rad odnosio na TCP/IP protokol. Nakon stečene diplome nastavlja se usavršavati na The Ecole Nationale de Ponts et Chaussees (ENPC) u Parizu, na The University of Edinburgh, te Management School in Scotland, i završava Executive MBA.

U radu Okruglog stola će sudjelovati predstavnici Ministarstva Uprave, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, zatim predstavnici regionalne i lokalne samouprave, predstavnici razvojnih agencija te predstavnici ostalih ustanova i udruga koji će svojim znanjem i iskustvom upotpuniti raspravu o navedenoj tematici. Cilj Okruglog stola je da bude aktivan skup kako bi se zajedničkim snagama inicirali početak i razvoj budućih projekata.

 

 

 •   Početak: 11.10.2019, 13:00h
 •   Kraj: 11.10.2019, 14:30h
 •   Lokacija: VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU
 •   Organizator: Veleučilište u Šibeniku
 •  

   

  Carnet
  Erasmus
  ENTO
  ISO 9001
  Dabar
  HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
  MSPI
  Shaping the future projekt
  Erasmus + T4
  Oracle academy
  Agencija za mobilnost i programe EU
  CEEPUS
  Copyright © 2022 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja