Revitalizacija područja tvrđave s.Ivan

Veleučilište u Šibeniku sudjeluje u realizaciji projekta pod nazivom Revitalizacija područja tvrđave sv.Ivan. Radi se o iznimno važnom projektu s kojim Grad Šibenik kao prijavitelj, a Veleučilište kao jedan od partnera želi postaviti nove standarde u turističkoj ponudi.

Revitalizacija područja tvrđave svetog Ivana najveći je projekt ikad dodijeljen Gradu Šibeniku iz fondova Europske unije. Vrijedan ukupno 49.143.692,95 kuna projekt je 29. siječnja 2016. godine prijavljen na natječaj „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Prvog dana kolovoza iste godine službeno je potpisan ugovor, kojim je Grad Šibenik dobio bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Europska unija Revitalizaciju tvrđave sv. Ivana sufinancira sa 41.486.646,05 kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“), a ostatak je sredstava osigurao Grad Šibenik. Ovim projektom se nastavlja obnova fortifikacijskog sustava (tvrđava svetog Mihovila, tvrđava Barone), koji predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine.

Uloga Veleučilišta je od krucijalne važnosti kroz realizaciju jedne nove atrakcije koju će činiti edukativni kampus na samoj tvrđavi kao jedan nova dimenzija obrazovanja.

Sve o provedbi projekta i svih njegovih faza možete pronaći na ovom linku.

Shaping the future projekt
ENTO
Erasmus
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Oracle academy
Agencija za mobilnost i programe EU
CEEPUS
Erasmus + T4
Carnet
MSPI
ISO 9001
Dabar
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja