Studentska događanja

1. AKADEMIJA EU FONDOVA

Studentski zbor od studenog 2015. godine sa svojim članovima sudjeluje u projektu „Akademija EU fondova“ pod vodstvom Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova gdje izvršavaju zadatke vezane za EU projekte te se međusobno povezuju i surađuju. Za uspješno izvšene sve aktivnosti Studentski zbor je već dva puta dobio kao nagradu put u Bruxelless u posjet Europskoj komisiji gdje su svi sudionici imali prilike slušati predavanja o važnostima EU institucija, studentskim razmjenama, mogućnostima obavljanja prakse i zapošljavanja.

 

2. VUŠ DAN KARIJERA

Manifestacija VUŠ DAN KARIJERA organizira se s ciljem povezivanja studenata i eminentnih poslodavaca. Sudjelovanjem na manifestaciji, studenti imaju priliku realizirati stručnu praksu ili ostvariti zaposlenje u poznatim  hrvatskim tvrtkama te na taj način započeti poslovnu karijeru već u studentskim danima.  

 

3. DAN OTVORENIH VRATA

Projekt gdje se predstavlja nastava, studijski programi, projekti i djelatnosti koje se izvode na Veleučilištu kao svojevrsna platforma za pozitivnu promociju Veleučilišta u Šibeniku, te prikupljanje potpore za projekte Studentskog zbora.

 

4. AKTIVNOST PREDSTAVLJANJA VELEUČILIŠTA I SAVJETA MLADIH ŠKŽ

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku i Savjet mladih Šibensko-kninske županije predstavlja se maturantima na području županije. Veleučilište predstavljaju izvrsni i aktivni studenti koji maturantima prenose svoja iskustva obuhvaćajući teme poput života studenata, mogućnosti zapošljavanja ili nastavka obrazovanja nakon završetka studijskog programa, Studentskog centra, mogućnosti ostvarivanja prava na studentski dom, studentskoj prehrani, sportske aktivnosti te sve ostalo bitno za život studenata.

 

5. PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE

Projekt „Psihološko savjetovalište“ pokrenuto je u suradnji s psihologinjom, profesoricom Ginom Lugović. Temeljni cilj ovog projekta je pružanje potpore i pomoći svim studentima te poboljšanje i unapređenje kvalitete studiranja i njihovog vlastitog života.

 

 6. PROJEKT „MEĐUNARODNI SUSRET STUDENATA TURIZMA I UGOSTITELJSTVA“

 

Projekt "Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva" predstavlja veliki pothvat udruživanja studenata turizma i ugostiteljstva u Hrvatskoj i šire. Ovaj događaj ima za cilj povećati kvalitetu tog procesa preko organizacije Susreta studenata koji se obrazuju za budući rad u tom području. Kao dodatni motiv organizaciji navedenog događaja nameće se promocija Grada Šibenika i središnje Dalmacije kao visokokvalitetne turističke destinacije.

Projekt „Međunarodni susret studenata turizma i ugostiteljstva“ ima tri bitna segmenta koji se dijeli na obrazovni, informativni i društveni dio aktivnosti te se realizira na nekoliko lokacija u Šibeniku, ovisno o vrsti aktivnosti. Obrazovni dio se odnosi na realizaciju kongresa studenata turizma i ugostiteljstva gdje se studentskoj populaciji obraćaju eminentni stručnjaci iz sfere turizma iz naše zemlje, okolnih država i Europe. Informativni dio se odnosi na upoznavanje sudionika sa bogatim kulturno- povijesnim nasljeđem grada Šibenika kroz organizirani obilazak gradske jezgre uz pratnju turističkih vodiča sa posebnim naglaskom na Katedralu Svetog Jakova, koja je 2000. godine uvrštena u UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa. Društveni dio aktivnosti realizira se u klubovima u gradu Šibeniku, gdje se sudionici u neformalnom okruženju upoznavaju, druže i razmjenju stečena iskustva.

Iza nas su već tri uspješno realizirana projekta i to kao najveći studentski projekt održan u Šibeniku koji je okupio studente, profesore i asistente s 15 visokoobrazovnih institucija iz 8 zemalja. Na jednom mjestu tijekom 3 dana trajanja događaja, oko 200 studenata imalo je priliku međusobno se upoznati, povezati i razmijeniti iskustva stečena studiranjem u svojim institucijama. Prethodna tri Međunarodna susreta studenata turizma i ugostiteljstva organizirana su pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Veleučilišta u Šibeniku i Studentskog centra Šibenik te brojnih sponzora poput NP Krka, Tvrđave kulture Šibenik, Turistička zajednica Šibensko-Kninske županije, Turistička zajednica grada Šibenika i mnogih drugih. Veliki broj visokoobrazovnih institucija podržao je organizaciju ovog događaja, a kao organizatorima pripala nam je velika čast i zadovoljstvo ugostiti studente, profesore i asistente te njihov boravak u Šibeniku učiniti jedinstvenim i nezaboravnim.

 

7. STUDENTSKA RADIO EMISIJA

Suradnja s jednim ili više lokalnih radija u gradu gdje su studenti voditelji, novinari ili glazbeni urednici. Emisija se bavi različitim aspektima studentskog života u gradu i šire. Govori se o najrazličitijim temama vezane za kulturu, udruge, studentskim pogodnostima, različitim aktivnostima i projektima vazanim za studente, o putovanjima, društvenim aktivnostima, stilu života i slično.

 

8. BRUCOŠIJADA

Studentski zbor svake godine organizira već tradicionalnu „Brucošijadu“ na kojoj se okupljaju svi studenti Veleučilišta, naglasak je svakako na brucoše i gesta dobrošlice kao novih dionika u studentskoj zajednici.

 

9. STUDENTSKE VEČERI

Studenti imaju svoju „Studentsku večer“ koju organiziraju studentski predstavnici u jednom od klubova u gradu Šibeniku. Tematske večeri na taj način omogućavaju studentima da se međusobno povezuju, komuniciraju i druže u slobodnom vremenu i izvan Veleučilišta.

 

10. BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA

Studentski zbor  organizira i akcije humanitarnog karaktera. U suradnji sa Crvenim križem organiziriraju se akcije doniranja krvi. U prosincu se tradicionalno organizira „Božićna humanitarna akcija“ skupljanja igračaka ili slatkiša za djecu sa određenim poteškoćama te se pomaže u pripremi obroka u Pučkoj kuhinji u Šibeniku.

 

11. SURADNJA SA CISOKOM

„CISOK“ je centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u Šibeniku koji je prvenstveno namijenjen klijentima kojima je potrebna određena razina usmjeravanja u daljnjem razvoju vlastite karijere, unapređenje vlastitih vještina i znanja te donošenja adekvatnih odluka vezanih uz vlastiti profesionalni razvoj. U suradnji sa CISOK- om organiziraju se radionice s ciljem usvajanja praktičnih znanja  vještina potrebnih za uspješno participiranje studenata na tržištu rada.

 

12. MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Jedinstvena prilika za prezentaciju i dodatno upoznavanje te unapređenje suradnje je organizacija „Međunarodnog dana volontera“. Udruge poput Izvora ljubavi, ŠUM- šibenska udruga mladih, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri- CISOK, Udruga Ardura, Udruga mladih „Mladi u EU“ i Studentski zbor predstavljaju svoj rad, te izlažu svoje promotivne materijale na štandovima u predvorju Veleučilišta i informiraju studente o svom radu, te mogućnostima i prednostima volonterskog rada.

 

13. SURADNJA SA HRVATSKIM NARODNIM KAZALIŠTEM

Studentski zbor u svojim aktivnostima ima i suradnju s Hrvatskim narodnim kazalištem gdje uz promotivne cijene karata studenti imaju mogućnost gledanja predstava, koncerata i različitih događaja.

 

14. STUDIJSKA PUTOVANJA

Studentski zbor u suradnji sa Veleučilištem u Šibeniku organizira razna studijska putovanja. Svrha ovakvih aktivnosti od izuzetnog je značaja za studente jer se na taj način gradi mreža koja će u budućnosti stečena prijateljstva proširiti i na međusobnu profesionalnu suradnju. Studenti tako imaju prilike natjecati se u znanju i sportu.

 

15. VANJSKA SURADNJA I SUDJELOVANJE U MEĐUNARODNIM PROGRAMIMA I  PROJEKTIMA

Veleučilište značajnu pažnju posvećuje suradnji sa drugim visokim učilištima u Hrvatskoj i inozemstvu,  osobito u dijelu mogućnosti sudjelovanja na različitim projektima.

Cilj suradnje su organizirana gostovanja studenata na drugim visokim učilištima, gdje se studenti prilikom pohađanja različitih radionica, seminara, konferencija i sl. međusobno upoznavaju i razmjenjuju iskustva.

Studentskim razmjenama ne samo da se poboljšavaju izgledi za buduću karijeru već se nude i društvene veze i širi obzor. Studentski predstavnici stoje na raspolaganju za prihvat kolega u dolasku i brigu za njihovu prilagodbu u novoj sredini te svakako i za komunikaciju i eventualnu pomoć za kolege u odlasku na studentske razmjene u inozemstvo.

 

16. SPORT I SURADNJA S OSTALIM STUDENTSKIM UDRUŽENJIMA NA VELEUČILIŠTU U ŠIBENIKU

Studentski zbor potpomaže i podupire organizaciju studentskog sporta na Veleučilištu u Šibeniku. Tako se možemo pohvaliti i osvojenim generalnim plasmanom unazad dvije godine u natjecanju na Turizmijadi gdje su studenti Veleučilišta u Šibeniku upravo zahvaljujući natjecanju u svim kategorijama u sportu između 30 visokoh učilišta sudionika osvojili titulu najuspješnijeg fakulteta na Turizmijadi 2016. i  2017. godine u Budvi.

 

17. SURADNJA S UDRUGOM DIPLOMIRANIH STUDENATA VELEUČILIŠTA U ŠIBENIKU „ALUMNI VUŠ“

Studentski zbor nastoji surađivati i uklopiti se u određene aktivnosti Udruge diplomiranih studenata kako bi suradnjom i zajedničkim snagama ostvarili i realizirali raznovrsne aktivnosti koje će na pozitivan i produktivan način prezentirati postojeće udruge na Veleučilištu u Šibeniku te stvoriti jednu izuzetno pozitivnu atmosferu između studenata koji trenutno studiraju na Veleučilištu u Šibeniku i onih koji su već diplomirali.             

MSPI
Carnet
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
CEEPUS
Erasmus + T4
ENTO
Erasmus
Shaping the future projekt
Oracle academy
Dabar
Agencija za mobilnost i programe EU
ISO 9001
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja