Upisi u 1. godinu stručnih studija

Upis na studije obavlja se temeljem javnog natječaja, kad se radi o prvom upisu na prvu godinu tog stručnog studija na Veleučilištu u Šibeniku. Osoba koja se putem Nacionalnog informatičkog sustava (NISpVU) prijavila za upis na stručni studij, a koja je prethodno već studirala na tom istom studiju, biti će isključena iz razredbenog postupka. Na preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku mogu se prijaviti kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj ili tomu ekvivalentnu srednju školu u inozemstvu.

Prijave pristupnika primaju se kroz NISpVU (www.postani-student.hr) od 1. veljače 2019. do 16. srpnja 2019. do 15:59 sati. Temeljem rezultata ostvarenih u srednjoj školi i na ispitima državne mature provodi se razredbeni postupak i utvrđuju bodovi koje kod upisa na pojedini prijavljeni studijski program ostvaruje kandidat. Putem ovog sustava pristupnik može ostvariti pravo upisa samo jednog studija i to onoga koji je na njegovoj listi prioriteta najviše rangiran od onih na koje ostvaruje pravo upisa. Pristupnik će imati uvid na kojem mjestu je rangiran na rang listama svih prijavljenih studija, ali će stvarno biti postavljen samo na jednoj rang listi na koju u tom trenutku stiče pravo upisa. Pristupnici se mogu do 16. srpnja 2019. (do 15:59) prijavljivati na studijske programe i mijenjati njihov poredak na vlastitoj listi prioriteta.

Važno je da kandidat obriše prijave onih studijskih programa na koje se ne želi upisati, čak niti ako ostvari pravo upisa, i da vlastitu listu prioriteta utvrdi prema svojim željama, bez obzira na pretpostavljene šanse za ostvarivanje prava upisa. Do isteka gornjeg roka sve rang liste su privremene i mijenjaju se ovisno o tome kako pristupnici mijenjaju svoje liste prioriteta.

Konačne rang liste biti će objavljene 16. srpnja 2019. nakon 16:00 sati.

 

- Rješenja o prijelazu

Upis na studije obavlja se temeljem rješenja o prijelazu, kad se radi o kandidatu koji je prethodno studirao na nekom drugom studiju ove ili druge visokoobrazovne institucije. Prijave kandidata za upis u iduću akademsku godinu zaprimaju se tijekom akademske godine najkasnije do 1. rujna, a podnose se osobno ili preporučenom pošiljkom na: “Povjerenstvo za priznavanje prethodnog učenja”.

Više informacija možete pronaći OVDJE

# Dokument: Format: Veličina:
NATJEČAJ za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih stručnih studija na VUŠ ak.god. 2019./2020. pdf 1.27 MB
Odluka upis Poslovna informatika pdf 1.94 MB
ENTO
Erasmus
Erasmus + T4
Oracle academy
Shaping the future projekt
Carnet
MSPI
Agencija za mobilnost i programe EU
CEEPUS
ISO 9001
Dabar
Copyright © 2019 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja