Upisi u 1. godinu stručnih studija

Upis na studije obavlja se temeljem javnog natječaja, kad se radi o prvom upisu na prvu godinu tog stručnog studija na Veleučilištu u Šibeniku. Osoba koja se putem Nacionalnog informatičkog sustava (NISpVU) prijavila za upis na stručni studij, a koja je prethodno već studirala na tom istom studiju, biti će isključena iz razredbenog postupka. Na preddiplomske stručne studije Veleučilišta u Šibeniku mogu se prijaviti kandidati koji su završili četverogodišnju srednju školu u Hrvatskoj ili tomu ekvivalentnu srednju školu u inozemstvu.

Prijave pristupnika primaju se kroz NISpVU (www.postani-student.hr) od 23. srpnja 2019. do 17. rujna 2019. do 15:59 sati.

Temeljem rezultata ostvarenih u srednjoj školi i na ispitima državne mature provodi se razredbeni postupak i utvrđuju bodovi koje kod upisa na pojedini prijavljeni studijski program ostvaruje kandidat. Putem ovog sustava pristupnik može ostvariti pravo upisa samo jednog studija i to onoga koji je na njegovoj listi prioriteta najviše rangiran od onih na koje ostvaruje pravo upisa. Pristupnik će imati uvid na kojem mjestu je rangiran na rang listama svih prijavljenih studija, ali će stvarno biti postavljen samo na jednoj rang listi na koju u tom trenutku stiče pravo upisa. Pristupnici se mogu do 17. rujna 2019. (do 15:59) prijavljivati na studijske programe i mijenjati njihov poredak na vlastitoj listi prioriteta.

Važno je da kandidat obriše prijave onih studijskih programa na koje se ne želi upisati, čak niti ako ostvari pravo upisa, i da vlastitu listu prioriteta utvrdi prema svojim željama, bez obzira na pretpostavljene šanse za ostvarivanje prava upisa. Do isteka gornjeg roka sve rang liste su privremene i mijenjaju se ovisno o tome kako pristupnici mijenjaju svoje liste prioriteta.

Konačne rang liste biti će objavljene 17. rujna 2019. nakon 16:00 sati.

 

Upis na studij za kandidate koji ostvare pravo upisa održati će se 19. rujna 2019. godine u prostorijama Veleučilišta u Šibeniku (Trg Andrije Hebranga 11, Šibenik) u 10.00 sati.

Dokumenti koji se predaju prilikom upisa:

  1. Fotokopija osobne iskaznice,
  2. Svjedodžba o završnom radu/ispitu u srednjoj školi i/ili državnoj maturi u izvorniku (original),
  3. Potvrda o plaćenim troškovima upisa,
  4. Potvrda o plaćenoj školarini (za izvanredne studente) ili potvrda o plaćenoj participaciji u troškovima studija (za redovite studente koji su prethodno bili upisani na neki drugi studij na istoj razini studija te nemaju pravo na subvenciju participacije),
  5. Dvije fotografije (6 x 4 cm).

 

RJEŠENJA O PRIJELAZU

Upis na studije obavlja se temeljem rješenja o prijelazu, kad se radi o kandidatu koji je prethodno studirao na studiju ove ili druge visokoobrazovne institucije. Prijave kandidata za upis u iduću akademsku godinu zaprimaju se tijekom akademske godine najkasnije do kraja akademske godine, a podnose se osobno ili preporučenom pošiljkom na: “Povjerenstvo za priznavanje prethodnog učenja”.

Više informacija možete pronaći OVDJE

# Dokument: Format: Veličina:
NATJEČAJ za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih stručnih studija na VUŠ ak.god. 2019./2020. pdf 1.27 MB
Odluka upis Poslovna informatika pdf 1.94 MB
Shaping the future projekt
ENTO
Carnet
Erasmus
ISO 9001
Erasmus + T4
MSPI
CEEPUS
Oracle academy
Dabar
Agencija za mobilnost i programe EU
Copyright © 2020 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja