Webmail E-learningISVUStudomat
Dobrodošli na stranicu Veleučilišta u Šibeniku

Time to Move 2017.

Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” održati će predavanje na Veleučilištu u Šibeniku u sklopu Eurodesk-ove kampanje Time to Move 2017.

Kampanja Time to Move organizira se svake godine u 34 Europske zemlje te traje kroz cijeli listopad. Cilj kampanje je informirati mlade o prilikama u Europi i šire te ih potaknuti na cjeloživotno učenje i mobilnost kako bi ojačali vještine koje će mlade Europske građane učiniti kompetitivnijima na tržištu rada. Predavanje će održati članovi udruge mladih ”Mladi u EU” zajedno s volonterom iz Palestine Burhanom al-Amoudiem koji će govoriti o svojim iskustvima za vrijeme Europske volonterske službe u Šibeniku.

Predavanje će se održati u petak 20. listopada 2017. godine s početkom u 11.00 sati u predavaonici A. Predavanju će prethoditi info pult u holu Veleučilišta u Šibeniku na kojem će se mladi moći informirati o trenutnim programima i inicijativama za mlade.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Obavjest o gostujućem predavanju “Projektiranje cestovnih prometnica”

Dana 18. listopada 2017. (srijeda) s početkom u 17:00 sati., na kolegiju “Infrastruktura cestovnog prometa”, u dvorani određenoj redovitim rasporedom predavanja, mr. sc. Josip  Burazer Pavesković održat će gostujuće predavanje na temu “Projektiranje cestovnih prometnica”.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim studentima Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2017./2018.

Na temelju članka 36. Statuta Veleučilišta u Šibeniku, Financijskog plana Veleučilišta u Šibeniku, Ugovora o sufinanciranju troškova studiranja redovitih studenata i materijalnih troškova Veleučilišta u Šibeniku u akademskim godinama 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018,  dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica, mag. iur., v. pred raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2017. – 2018.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Okrugli stol u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku: “Razvoj cruising turizma u Šibeniku”

plakat_B2

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Poziv studentima na sudjelovanje u projektu ‘Hrvatska Sveučilišta za EU projekte”

Pozivaju se studenti Veleučilišta u Šibeniku na sudjelovanje u projektu ”Hrvatska Sveučilišta za EU projekte” br. 2017-1-HR01-KA103-035028, Erasmus+ KA1 mobilnosti višeg obrazovanja za staž.

Očekivani rezultati učenja za polaznike su razvoj profesionalnih vještina korisnih u istraživanju mogućnosti EU financiranja; pisanje i podnošenje prijedloga projekta adresiranih za Europsku uniju; upravljanje i implementacija odobrenih projekata. Studenti polaznici visokih učilišta u  Konzorciju mogu biti upisani u bilo kojem području učenja: dizajn i upravljanje europskim projektima privlači stručnjake iz raznih polja, npr. iz informacijskih tehnologija, komunikacija i medija, ekonomije i poslovnih djelatnosti, administracije, marketinga, međunarodnih odnosa, EU prava, znanstvenog istraživanja, društvenog istraživanja, ljudskih prava, prevođenja, itd.

 Visoka učilišta članovi Konzorcija su:

 • Veleučilište u Šibeniku
 • Poslovna škola PAR
 • Libertas Međunarodno Sveučilište
 • Veleučilište u Požegi
 • Veleučilište Baltazar Zaprešić
 • Veleučilište Vern
 • Sveučilište Pula
 • Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

 Posredničke organizacije su:

 •  EuGen – European Generation
 • European Projects Association – EPA

Dokumentacija:

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Natječaj za studentskog pravobranitelja

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku na svojoj 9. sjednici donio je odluku o raspisivanju natječaja za studentskog pravobranitelja Veleučilišta u Šibeniku. Pravobranitelj se bira na mandatno razdoblje od godine dana, od 25.10.2017. do 25.10.2018., a prijave uz priloženi životopis, motivacijsko pismo i program rada predaju se na protokol Veleučilišta do 24. listopada 2017. do 12:00 sati.

Natječaj za izbor studentskog pravobranitelja Veleučilišta u Šibeniku

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Uvodna riječ dekana Ivana Malenice, mag. iur., v. pred. povodom početka akademske godine 2017./2018.

Povodom početka nove akademske godine održana je uvodna riječ na kojoj se dekan Ivan Malenica obratio studentima Veleučilišta.

Novoizabrani dekan šibenskog Veleučilišta Ivan Malenica se obratio studentima: „Znanje je pokretač društva u cjelini i ono je neophodno za naš napredak. Želim zahvaliti vama studentima što ste prepoznali i izabrali upravo naše Veleučilište kao mjesto na kojem ćete steći potrebna znanja i vještine.“

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili župan Goran Pauk, gradonačelnik Željko Burić, predsjednica Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku Ankica Arbutina te pročelnici studijskih programa Veleučilišta u Šibeniku. U ime šibenskog biskupa Tomislava Rogića studente je pozdravio i blagoslov udijelio generalni vikar Šibenske biskupije Marinko Mlakić. Svi oni zaželjeli su studentima mnogo uspjeha u obrazovanju i životnim izazovima koji su pred njima.

Dekan Ivan Malenica, kojem je danas počeo mandat, zahvalio se bivšoj dekanici Aniti Grubišić na svemu što je u svom mandatu napravila za Veleučilište.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Natječaj za dodjelu stipendija studentima u stanju socijalne potrebe za akademsku godinu 2017./2018.

Na temelju Odluke Stručnog vijeća (KLASA: 003-08/17-03/14, URBROJ: 2182/1-162/3-1-17-09 od 18. rujna), a u svezi s člankom 8. Ugovora o sufinanciranju troškova studiranja redovitih studenata i materijalnih troškova Veleučilišta u Šibeniku (KLASA: 602-04/15-10/00127 URBROJ: 533-20-15-0001), Veleučilište u Šibeniku raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija studentima u stanju socijalne potrebe.

Studenti se  mogu prijaviti na Natječaj zaključno s datumom 17. listopada 2017.

Upute i formulari:

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Rang liste za upis na specijalistički diplomski stručni studij Menadžment

Rang liste za upis na specijalistički diplomski stručni studij  Menadžment u akademskoj godini 2017./2018. mogu se preuzeti pod linkovima:

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Upis na specijalistički diplomski stručni studij

Rang-liste kandidata za upis na specijalistički  diplomski stručni studiji Menadžment na Veleučilištu u Šibeniku biti će objavljene na mrežnom mjestu www.studij.hr u nedjelju, 1. listopada u 14.00 sati. Kandidati koji ostvare pravo upisa na studij dodjelom upisnog broja na konačnoj rang-listi obvezni su upisati se na taj studijski program. Kandidati trebaju u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine u predavaonici A Veleučilišta u Šibeniku (Trg Andrije Hebranga 11, Šibenik) u vremenu od 8.00 – 9.00 sati osobno dovršiti upisni postupak.

Dokumenti koji se predaju prilikom upisa:

 • Fotokopija osobne iskaznice,
 • Svjedodžba o završenoj preddiplomskoj razini studija (ili Potvrda ukoliko Svjedodžba još nije uručena) u izvorniku (original),
 • Potvrda o plaćenim troškovima upisa,
 • Potvrda o plaćenoj školarini (za izvanredne studente) ili potvrda o plaćenoj participaciji u troškovima studija (za redovite studente koji su prethodno bili upisani na neki drugi studij na istoj razini studija te nemaju pravo na subvenciju participacije),
 • Dvije fotografije (6 x 4 cm).

Prilikom upisa na studij studenti ispunjavaju indeks, matični i upisni list te odabiru izborne predmete sukladno Odluci Vijeća odjela menadžmenta.

Objavljeno u Novosti veleučilišta