Webmail E-learningISVUStudomat
Dobrodošli na stranicu Veleučilišta u Šibeniku

Obavijest o gostujućem predavanju na kolegiju “Organizacija hotela i recepcijsko poslovanje”

Dana 25. 10. 2017. godine, na kolegiju “Organizacija hotela i recepcijsko poslovanje” gostujuće predavanje u dvorani O Veleučilišta  održat će gost predavač Erhan Hur, voditelj recepcije i mentor stručne prakse u hotelu D- resort Šibenik.

62728127

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Obavijest studentima 1. godine upisanim u jesenskom upisnom roku (X-ice)

Obavještavaju se svi studenti upisani u jesenskom upisnom roku da svoje X-ice mogu preuzeti u studentskoj referadi.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

OTVOREN NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA NIŽEG SOCIO-EKONOMSKOG STATUSA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 12. listopada 2017. godine Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu redovitim studentima nižeg socio-ekonomskog statusa.

Sredstva za ovaj natječaj osigurana u Državnom proračunu i Europskom socijalnom fondu (ESF) – Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020 u okviru projekta „Dodjela stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog statusa“, a broj državnih stipendija povećan je s 5.400 na 10.000 godišnje.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju dostupnosti visokog obrazovanja i unaprjeđenju socijalne dimenzije visokog obrazovanja te povećanju završnosti u visokom obrazovanju za redovne studente preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Socijalna dimenzija visokog obrazovanja područje je javnih politika u kojem zemlje Europskog prostora visokog obrazovanja pa tako i zemlje članice EU dijele predanost prema ostvarenju zajedničkih strateških ciljeva. Jedan od ciljeva je i olakšavanje pristupa visokom obrazovanju te povećanje završnosti i stjecanja kvalifikacije na razini visokog obrazovanja za sve skupine studenata, posebice one koje se nalaze u nepovoljnom ekonomskom i socijalnom položaju.

BROJ STIPENDIJA: 10.000 godišnje (50.000 kroz 5 godina)

IZNOS MJESEČNE STIPENDIJE: 1.200 HRK (isplaćuje se mjesečno kroz 9 mjeseci)

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 543.371.250,00 HRK (EU sredstva + nacionalno sufinanciranje)

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: kolovoz 2017. – lipanj 2022.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2017. godine, a sve detaljne informacije nalaze se u tekstu Natječaja te Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa  (Narodne novine br. 43/17), kao i na službenoj FB stranici projekta: https://www.facebook.com/ministarstvoznanostiiobrazovanja/.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Oracle Academy Virtual Student Day

Oracle Academy Virtual Student Day održat će se online u četvrtak, 26. listopada 2017 od 10 do 13 sati po srednjoeuropskom vremenu. Pozivaju se studenti Veleučilišta u Šibeniku na sudjelovanje u programu prema dostavljenim uputama.

Za više informacija:

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Obavijest o gostujućem predavanju “Metodologije razvoja softvera”

Dana 20. listopada 2017. (petak), s početkom u 14:00 sati., na kolegiju Softversko inženjerstvo, u dvorani H, gost predavač Keith Bradley održat će predavanje na temu “Metodologije razvoja softvera”.

Keith Bradley

Keith Bradley je bio izvršni direktor u Blue 1647, jednom od najvećih tehnološko-inovacijskih centara i coworking prostora u Chicagu, gdje je bio odgovoran za organizacijsko programiranje, razvoj poslovanja te razvoj poslovnih partnerstva. Keith je IT stručnjak s više od 18 godina iskustva u programskom razvoju i implementaciji. Prethodno je bio asistent Harper Reed-u, šefu tehnološkog odjela za kampanju predsjednika Obame, te je čest govornik na temu sustava pružanja usluga baziranih na performansama.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Time to Move 2017.

Udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji” održati će predavanje na Veleučilištu u Šibeniku u sklopu Eurodesk-ove kampanje Time to Move 2017.

Kampanja Time to Move organizira se svake godine u 34 Europske zemlje te traje kroz cijeli listopad. Cilj kampanje je informirati mlade o prilikama u Europi i šire te ih potaknuti na cjeloživotno učenje i mobilnost kako bi ojačali vještine koje će mlade Europske građane učiniti kompetitivnijima na tržištu rada. Predavanje će održati članovi udruge mladih ”Mladi u EU” zajedno s volonterom iz Palestine Burhanom al-Amoudiem koji će govoriti o svojim iskustvima za vrijeme Europske volonterske službe u Šibeniku.

Predavanje će se održati u petak 20. listopada 2017. godine s početkom u 11.00 sati u predavaonici A. Predavanju će prethoditi info pult u holu Veleučilišta u Šibeniku na kojem će se mladi moći informirati o trenutnim programima i inicijativama za mlade.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Obavjest o gostujućem predavanju “Projektiranje cestovnih prometnica”

Dana 18. listopada 2017. (srijeda) s početkom u 17:00 sati., na kolegiju “Infrastruktura cestovnog prometa”, u dvorani određenoj redovitim rasporedom predavanja, mr. sc. Josip  Burazer Pavesković održat će gostujuće predavanje na temu “Projektiranje cestovnih prometnica”.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Natječaj za dodjeljivanje stipendija izvrsnim studentima Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2017./2018.

Na temelju članka 36. Statuta Veleučilišta u Šibeniku, Financijskog plana Veleučilišta u Šibeniku, Ugovora o sufinanciranju troškova studiranja redovitih studenata i materijalnih troškova Veleučilišta u Šibeniku u akademskim godinama 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018,  dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica, mag. iur., v. pred raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2017. – 2018.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Okrugli stol u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku: “Razvoj cruising turizma u Šibeniku”

plakat_B2

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Poziv studentima na sudjelovanje u projektu ‘Hrvatska Sveučilišta za EU projekte”

Pozivaju se studenti Veleučilišta u Šibeniku na sudjelovanje u projektu ”Hrvatska Sveučilišta za EU projekte” br. 2017-1-HR01-KA103-035028, Erasmus+ KA1 mobilnosti višeg obrazovanja za staž.

Očekivani rezultati učenja za polaznike su razvoj profesionalnih vještina korisnih u istraživanju mogućnosti EU financiranja; pisanje i podnošenje prijedloga projekta adresiranih za Europsku uniju; upravljanje i implementacija odobrenih projekata. Studenti polaznici visokih učilišta u  Konzorciju mogu biti upisani u bilo kojem području učenja: dizajn i upravljanje europskim projektima privlači stručnjake iz raznih polja, npr. iz informacijskih tehnologija, komunikacija i medija, ekonomije i poslovnih djelatnosti, administracije, marketinga, međunarodnih odnosa, EU prava, znanstvenog istraživanja, društvenog istraživanja, ljudskih prava, prevođenja, itd.

 Visoka učilišta članovi Konzorcija su:

  • Veleučilište u Šibeniku
  • Poslovna škola PAR
  • Libertas Međunarodno Sveučilište
  • Veleučilište u Požegi
  • Veleučilište Baltazar Zaprešić
  • Veleučilište Vern
  • Sveučilište Pula
  • Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

 Posredničke organizacije su:

  •  EuGen – European Generation
  • European Projects Association – EPA

Dokumentacija:

Objavljeno u Novosti veleučilišta