Održana međunarodna konferencija Razvoj javne uprave

 

Međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“ održana je 1. i 2. lipnja 2023. godine na Otočkim Virovima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Konferencija je održana u organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Veleučilišta u Šibeniku. Partneri konferencije bili su Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli, Istarsko Veleučilište, Sveučilište BEDER iz Albanije,  Državne škole za javnu upravu i Central and Eastern European Association for Public Administration. Medijski pokrovitelj i ove godine bio je Novi informator d.o.o..

Središnja tema Konferencije, „Upravljanje ljudskim potencijalima u javnoj upravi“, okupila je brojne stručnjake i znanstvenike iz zemlje i inozemstva koji su u svojim izlaganjima i radovima promišljali o razvoju, motivaciji i upravljanju ljudskim resursima u javnom sektoru, a s konačnim ciljem poboljšanja usluge javne uprave.

Prvog dana Konferencije održana su pozvana predavanja prof. Joanne Wegner, dr. hab, sutkinje Visokog upravnog suda, sa Sveučilišta Lodz u Poljskoj,  prof. dr. sc. Daria Đerđe s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te doc. dr. sc. Edine Šehrić s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Drugog dana konferencije uslijedilo je izlaganje 42 recenzirana rada autora iz šest različitih zemalja čime su obuhvaćene sve tematske cjeline ovogodišnje Konferencije.

Na konferenciji su osim dekana našeg dr. sc. Ljube Runjića, sudjelovali kao izlagači i profesori s Upravnog odjela Ivan Rančić i Alen Lalić te studentica Sara Jurić Paić. Zahvaljujemo i svima ostalima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspješnom održavanju Konferencije i vidimo se na 14. Međunarodnu konferenciju „Razvoj javne uprave“ koja će se sljedeće godine po prvi puta održati u Šibeniku.

 


  Objavljeno: 06.06.2023, 13:41h

 

 

ENTO
Agencija za mobilnost i programe EU
Dabar
CEEPUS
Erasmus
MSPI
Shaping the future projekt
ISO 9001
Oracle academy
Erasmus + T4
Carnet
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja