Studenti VUŠ-a posjetili ERICSSON Nikola Tesla d.d., knjižnicu Sveučilišta u Splitu i FESB

Studenti preddiplomskog stručnog studija Menadžment, smjer: Informatički menadžment dana 19.03. 2019 u okviru kolegija Osnove programiranja, Objektivno orjentirano programiranje i Zaštita i sugurnost informaciijskih sustava, sudjelovali su na terenskoj nastavi u Splitu te u pratnji asistenta Milana Hrge mag. ing. posjetili tvrtku Ericsson Nikola Tesla d.d., Sveučilišnu knjižnicu i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Predstavnik tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. Goran Škugor predstavio je tvrtku, mogućnosti zapošljavanja i razvoja karijere te mogućnosti obavljanja stručne prakse. Slijedom programa, studenti su posjetili Sveučilišnu knjižnicu gdje im je Sanja Brbora održala predavanje na temu povijesti knjižničarstva te prikazala vrijednu zbirku knjiga i dokumenata nastalih od vremena izuma tiskarskog stroja do danas.

Na FESB-u je Ivo Marinić Kragić predstavio laboratorij s posebnim naglaskom na mogućnosti  korištenja 3D skenera i 3D printera dok je Frano Barbir studente upoznao s tehnologijom gorivih ćelija s posebni osvrtom na ekološku komponentu usporedbe  pogonskih strojeva koji se pogone fosilnim gorivima i onima koji se pogone električnom energijom proizvedenom pomoću gorivih ćelija odnosno vodikom.

Zadnje predavanje održao je  Ivica Puljak na temu CERN-a.  Fokus predavanja bio je na ubrzivaču čestica u CERN-u  koji se nalazi u kružnom tunelu dužine 27 km, na dubini od 175 metara ispod francusko-švicarske granice te tehnološkoj problematici s kojom su se znanstvenici susretali. Kroz interaktivnu komunikaciju, studenti su upoznali važnost znanja i pristupa u ostvarenju realizacije velikog cilja poput dokazivanja postojanja čestice Higssov bozon.


  Objavljeno: 26.03.2019, 13:15h

 

 

Oracle academy
Agencija za mobilnost i programe EU
Erasmus + T4
ENTO
Carnet
Shaping the future projekt
MSPI
CEEPUS
Erasmus
Dabar
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
ISO 9001
Copyright © 2021 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja