DR. SC. DRAGAN ZLATOVIĆ NAJBOLJI VELEUČILIŠNI NASTAVNIK HRVATSKE!

DR. SC. DRAGAN ZLATOVIĆ NAJBOLJI VELEUČILIŠNI NASTAVNIK HRVATSKE!

 

Veleučilište u Šibeniku može se pohvaliti da u svojim redovima ima najboljeg veleučilišnog nastavnika u Hrvatskoj. To iznimno priznanje uručeno je kolegi dr. sc. Draganu Zlatoviću, profesoru visoke škole u trajnom zvanju Veleučilišta u Šibeniku na svečanoj sjednici Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske koja se održala 13. svibnja 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu povodom 20. godišnjice osnivanja Vijeća. Pred šestotinjak uzvanika, uključujući predstavnike državnog vrha, diplomatskog zbora, akademske zajednice te poslodavaca, priznanje profesoru Zlatoviću uručio je predsjednika Vijeća veleučilišta i visokih škola dr. sc. Damir Jugo, prof. v. š.

Dragan Zlatović je u proteklih 30 godina jedan od najproduktivnijih hrvatskih autora znanstvenih i stručnih radova iz područja društvenih znanosti, znanstvenog polja pravo.

Autor je ukupno 255 stručnih radova te 74 znanstvena rada, od kojih je 25 A1 radova, odnosno najviše razine prema definiciji iz Pravilnika o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja.

Njegovi radovi predstavljaju značajan doprinos razvoju trgovačkog prava, radnog, socijalnog i službeničkog prava, autorskog prava, prava neprofitnih organizacija, prava intelektualnog vlasništva, žigovnog prava, te kazališnog prava.

Profesor Zlatović pokrenuo je više novih i inovativnih kolegija iz polja prava koji su jedinstveni u Hrvatskoj, a istaknuo se i ulogom koordinatora u Povjerenstvu za izradu Elaborata o osnivanju Specijalističkog diplomskog stručnog studija Upravni studij – jedinog koji se na diplomskoj razini izvodi van četiri hrvatska Pravna fakulteta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Naposljetku, profesor Zlatović je od strane vlastitih kolega tri puta izabran da u mandatnom razdobljima od 2013. pa sve do 2025. obnaša dužnost pročelnika Upravnog odjela Veleučilišta u Šibeniku.


  Objavljeno: 18.05.2022, 10:50h

 

 

ISO 9001
Agencija za mobilnost i programe EU
Erasmus + T4
CEEPUS
ENTO
Carnet
MSPI
Dabar
Shaping the future projekt
Erasmus
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Oracle academy
Copyright © 2022 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja