Održan savjetodavni sastanak o početku rada Centra izvrsnosti za lokalnu samoupravu /općine/

 

Uz nazočnost ministra pravosuđa i uprave dr. sc. Ivana Malenice, delegacije Hrvatske zajednice općina predvođene predsjednikom Božom Lasićem, dekana Veleučilišta u Šibeniku dr. sc. Ljube Runjića, direktora razvoja i marketinga Novog informatora Aleksandra Đurđevića, dekana EFFECTUS veleučilišta dr. sc. Đure Horvata i voditelja projekta dr. sc. Jadrana Antolovića 18. siječnja 2023. održan je savjetodavni sastanak o početku rada Centra izvrsnosti za lokalnu samoupravu /općine/.

EFFECTUS veleučilište, Veleučilište u Šibeniku i Novi Informator d.o.o. potpisivanjem sporazuma uspostavili su projekt Centra izvrsnosti za lokalnu samoupravu /općine/ te je kroz uvodnu prezentaciju predstavljena misija i vizija Centra koja je usmjerena poticanje izvrsnosti općina u pružanju javnih usluga. Centar će poglavito djelovati kroz uspostavljanje edukativne mreže u cilju podizanja administrativnih i stručnih kapaciteta zaposlenih u općinama, te prepoznavanjem i širenjem dobre prakse. Projekt će se ostvarivati kroz redovnu djelatnost osnivača projekta, godišnje konferencije, stručne skupove i edukacije prema aktualnim potrebama lokalne samouprave. Komunikacija između Centra, općina i drugih zainteresiranih dionika biti će uspostavljena kroz službenu web stranicu Centra.

Ministar pravosuđa i uprave dao je punu podršku projektu naglašavajući važnost ostvarivanja Nacionalnog plana razvoja javne uprave u razdoblju 2022. – 2027., poticanja izvrsnosti i kvalitete u pružanju javnih usluga lokalne samouprave.

Predstavnici Hrvatske zajednice općina također su podržali realizaciju Centra izvrsnosti smatrajući to kvalitetnim alatom koji će kroz edukacije zaposlenika u općinama i kroz stručnu pomoć u savladavanju brojnih izazova. Ujedno su izrazili želju da se projekt Centra izvrsnosti predstavi na tijelima Zajednice.


  Objavljeno: 24.01.2023, 10:13h

 

 

Carnet
Oracle academy
CEEPUS
Erasmus + T4
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
ENTO
ISO 9001
MSPI
Erasmus
Dabar
Shaping the future projekt
Agencija za mobilnost i programe EU
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja