Na Veleučilištu svečano obilježen početak nove akademske godine 2019./2020.

 

U ponedjeljak, 30. rujna 2019. Uvodnom riječi v.d. dekana mr.sc. Tanje Radić Lakoš započela nova akademska godina 2019./2020. za studente Veleučilištu u Šibeniku.

Na svečanosti u novouređenoj predavaonici „A“, prisutnima su se uz vršiteljicu dužnosti dekana mr.sc. Tanja Radić Lakoš, v.pred., obratili zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta, pročelnica upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Šibensko-kninske županije Diana Ercegović. I predsjednica Studentskog zbora VUŠ-a Anita Šarčević.

U ovoj akademskoj godini na Veleučilištu se izvodi šest studijskih programa na koje je upisano više od 650 studenata. Novo pokrenuti studij Poslovne informatike upisalo je 32 studenata što porast veći od 50% u odnosu na broj upisanih studenata na prvu godinu informatičkog menadžmenta u ak. godini 2018./2019. čime se pokazuje puna opravdanost pokretanja ovog studijskog programa. Još veću atraktivnost ostvario je novi specijalistički diplomski stručni studij Upravni studij čija je upisna kvota od 20 redovitih i 20 izvanrednih studenata u potpunosti popunjena, a jednako toliko kandidata ostalo je „ispod crte“ ne ostvarivši pravo na upis. U novoj akademskoj godini i nadalje se nastavlja trend velikog upisa studenata iz svih krajeva Hrvatske na stručne studije Veleučilišta u Šibeniku, tako da je više od 70% naših studenata sa prebivalištem van Šibensko-kninske županije.

U svom obraćanju studentima vršiteljica dužnosti dekana istaknula je kako su studenti izborom Veleučilišta u Šibeniku za mjesto svojeg daljnjeg obrazovanja donijeli pravu odluku jer Veleučilište godinama kontinuirano ulaže u razvoj studijskih programa i povećava kvalitetu studiranja. „Dolaskom u našu kuću pred vas će se postaviti novi zadatci i novi izazovi. Vremena u kojima je visokoškolska ustanova izvodila samo frontalnu nastavu daleko su iza nas. Nudimo vam poticajno okruženje i želimo vas naučiti kako postati aktivni i neovisni istraživači znanja, želimo u vama razviti sposobnosti samostalnog razmišljanja i komunikacije te orijentiranost prema rješavanju problema. Naš je cilj obrazovati stručnjake koji će razviti vještine za cjeloživotno učenje, no također želimo razvijati ljude s visokim životnim i profesionalnim vrijednostima.“ Navela je sve pogodnosti studiranja u gradu Šibeniku koji se razvija u svom punom gospodarskom i infrastrukturnom smislu i u koji potiče razvoj visokog obrazovanja. Spomenula je i projekte koje Veleučilište provodi kao što su programi mobilnosti mladih unutar Erasmus+ i CEEPUS mreža te provođenje programa cjeloživotnog obrazovanja i obrazovnih programa svjetski poznate Oracle akademije. Također je najavila osnivanje Centra za razvoj karijera na Veleučilištu kojemu bi za cilj bio još jače povezivanje VUŠ-a sa poslodavcima tj. predstavnicima tržišta rada u cilju povećanja opsega i mogućnosti provođenja stručne prakse kao osnovnog temelja za kvalitetno zapošljavanje završenih studenata. Unutar centra provodile bi se i radionice usavršavanja digitalnih, prezentacijskih i poduzetničkih vještina.

Na kraju svečanosti studentima su svoj rad predstavili Vinko Livaković i Sanja Barišić ispred udruge Mladi u EU, te predstavnica Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Šibenik Jelena Milaković.

 

 

 •   Početak: 30.09.2019, 12:00h
 •   Kraj: 30.09.2019, 13:00h
 •   Lokacija: VELEUČILIŠTE U ŠIBENIKU
 •   Organizator: Veleučilište u Šibeniku
 •  

   

  Shaping the future projekt
  Erasmus
  ISO 9001
  Agencija za mobilnost i programe EU
  MSPI
  HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
  Dabar
  Oracle academy
  Erasmus + T4
  ENTO
  Carnet
  CEEPUS
  Copyright © 2022 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja