Webmail E-learningISVUStudomat
Dobrodošli na stranicu Veleučilišta u Šibeniku

Odluka o provođenju studentske ankete u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018

Na 3. sjednici Povjerenstva za osiguravanje kvalitete Veleučilišta u Šibeniku donesena je Odluka o provođenju studentske ankete u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018.
Anketa će se provesti u periodu od 30. travnja – 11. svibnja 2018. na nastavi predavanja svakog kolegija koji se izvodi u ljetnom semestru tekuće akademske godine u terminu prethodno dogovorenom s nositeljem kolegija.
Studentska anketa je anonimna, a rezultati dobiveni ispitivanjem zadovoljstva studenata nastavom pomoći će u unaprjeđenju kvalitete nastavnog procesa stoga Vas molimo za iskrene i objektivne odgovore i suradnju.

anketa

Objavljeno u Novosti veleučilišta

OBAVIJEST O GOSTUJUĆEM PREDAVANJU – Emilija Friganović dipl.ing. preh. teh., v.pred.

U sklopu kolegija Tehnologija hrane i pića, u ponedjeljak 23.04.2018. godine, gost predavač Emilija Friganović dipl.ing. preh. teh., v.pred. sa Veleučilišta Marko Marulić u Kninu , održati će 2 sata predavanja na temu “Funkcionalni pekarski proizvodi”.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

CEEPUS MOBILNOST – najava gostujućih predavanja profesora iz Makedonije

U sklopu CEEPUS mobilnosti najavljujemo gostujuća predavanja profesora s University St.Kliment Ohridski i Faculty of Technical Sciences, Bitola, Makedonija

● prof. Vladimir Mijakovski „Korištenje OIE“ iz kolegija Informatičke tehnologije i zaštita okoliša (1. godina informatički menadžment), 17.04. u 8.30, dvorana F;

● prof. Tale Geramitcioski „Buka i vibracije strojnih elemenata“ iz kolegija Osnove strojarstva (1. godina Promet), 18.04. u 13 sati, dvorana K;

● prof. Vangelce Mitrevski „Procesi sušenja prehrambenih proizvoda“ iz kolegija Tehnologija hrane i pića (1. godina turistički menadžment), 17.04. u 8.45, dvorana H.

1523019388_ceepus-logo-za-web

Objavljeno u Novosti veleučilišta

NAJAVA GOSTUJUĆEG PREDAVANJA – doc. dr. sc. Davor Perkov, prof. v. š.

U ponedjeljak 16.04.2018. godine od 17:00 sati, u dvorani A, održati će se gostujuće predavanje doc. dr. sc. Davor Perkov, prof. v. š. na temu:

1. UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA U NOVOJ EKONOMIJI

2. UTJECAJ TROŠKOVA RADA I POREZA NA MEĐUNARODNU KONKURENTNOST RH

Predavanje će se održati u sklopu nastave kolegija:
- Upravljanje troškovima,
- Menadžersko računovodstvo,
Anita Grubišić mag. oec., v. pred.

- Nacionalna ekonomija Hrvatske
- Ekonomija javnog sektora
Dijana Mečev univ.spec.oec., v. pred.

Davor-Perkov-810x446_c

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Najava gostujućeg predavanja – doc.dr.sc. Boris Dorbić, pred.

U sklopu kolegija Tehnologija hrane i pića u ponedjeljak 16.04.2018. nastavu će održati gost predavač doc.dr.sc. Boris Dorbić, pred. sa Veleučilišta Marko Marulić u Kninu, na temu ” Biološko-kemijske i tehnološke karakteristike aromatičnog bilja” u trajanju od 4 sata predavanja.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

NATJEČAJ ZA PRIJAVU CASE STUDY CHALLENGE ZA MEĐUNARODNI KONGRES STUDENATA FAKULTETA ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO Budva, 02.05. – 06.05.2018.

U sklopu 11. Međunarodnog kongresa studenti se imaju priliku natjecati na Case Study Challenge. Ovogodišnja tema Case Study Challenge je “Poboljšajte hotelsko poslovanje u MICE segmentu“.

Uzimajući primjer iz svoje regije, studenti bi trebali predložiti nove ideje o tome kako lokalni hotel može povećati prodaju pomoću planiranja MICE događaja ili bilo kojeg događaja koji uključuje različite timove koji rade na različitim funkcijama u hotelu.

Za svoj izazov studenti trebaju razviti i predstaviti sljedeće segmente:

- Napraviti strukturu odjela prodaje u hotelu – prilikom profiliranja segmenta treba odrediti: prioritetno tržište, sekundarno tržište i tercijarno tržište. Za svako od tržišta potrebno je utvrditi: kanal za komunikaciju i distribuciju, kako prilagoditi hotelske proizvode prema njihovim zahtjevima te kako od novih klijenata stvoriti stalne klijente.
- Odredite što nudite klijentu
- Kako zadržati goste u hotelu – navedite i razradite kako biste utjecali da gosti potroše dodatni novac na večeru, bar ili wellness uslugu

U timu može sudjelovati 3 studenta. Rok za prijavu na natječaj je 16.04.2018. Prilikom prijave studenti trebaju dostaviti skraćeni prijedlog ideje. Prijedlozi se dostavljaju u pisarnicu Veleučilišta u Šibeniku.

Natječaj za prijavu CASE STUDY CHALLENGE

img_turizmijada_2989

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja na Veleučilištu u Šibeniku

dan zdravlja fb

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Ne propustite predavanje mr. sc. Ivana Livaje i saznajte više o ovoj aktualnoj temi.

bitcoin za fb

Objavljeno u Novosti veleučilišta

ODLUKA o održavanju ispitnog roka u travnju 2018. godine

Odluka_izvanredni ispitni rok

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Veleučilište u Šibeniku ugostilo partnere na projektu ‘Shaping the Future Education in Tourism’

Veleučilište u Šibeniku prošlog tjedna ugostilo je četvrti sastanak projektnog tima nastavnika partnerskih ustanova iz Grčke, Bugarske i Makedonije. Naime, VUŠ je dio strateškog partnerstva unutar programa programa Erasmus+ i to KA2 partnerstva za suradnju i inovacije među visokoškolskim ustanovama. Naziv projekta je ‘Shaping the Future Education in Tourism’, a sam projekt traje ukupno 30 mjeseci i završit će u travnju 2019.
Kako su naglasili, aktiviranje potencijala u turizmu može postati vitalna energija za sve nacionalne ekonomije, a visoko obrazovne ustanove moraju slijediti zahtjeve klijenata, odnosno gostiju kako bi uspješno djelovali i na tržište te na poticanje poduzetničke klime.
Nove generacije studenata su više nego ikad okrenuti ka upotrebi IT alata, stoga će ovo partnerstvo uložiti zajedničke napore kako bi stvorilo temelje u novim načinima prijenosa znanja zamjenjujući tradicionalna ‘predavanja’ s novim digitalnim platformama. Na ovom projektu zajedničkim snagama rade i studenti i profesori, koji su izradili te i iskušali dva intelektualna outputa čiji će krajnji rezultati svakako koristiti i poduzetnicima, ali i razvoju regionalnog turizma.
Kako je naglasak cijelog projekta na gastronomiji i ugostiteljstvu, projektni tim zajedno sa stručnjacima iz ta dva područja radi, evo već drugu godinu, na razvoju paketa nacionalnih menija koji će zastupiti autohtone namirnice pripremljene na tradicionalni način, ali primamljive gostu koji više od svega vrednuje doživljaj nekog mjesta, a uspjeti doći do gosta pomoću hrane, kako za tijelo, tako i za duh, ono je što nas može izdvojiti na globalnom tržištu turizma. Kako bi praktična strana ugostiteljstva također zastupljena, stručnjaci rade na razvoju softwarea koji bi trebao poboljšati hotelsko poslovanje, a ujedno biti primjenjiv i kao nastavni alat na visokoškolskim ustanovama.

Objavljeno u Novosti veleučilišta

Oglasna ploča:

Stručni studij Menadžment:

Informatički menadžment

Turistički menadžment

Stručni studij Promet:
Cestovni promet

Stručni studij Upravni studij:
Uprava

Specijalistički diplomski stručni studij:
Menadžment

Izazovi današnjice

ISO9001:2015

zbor

index

index

CEEPUS

carnet

carnet

carnet

carnet

carnet

carnet