Nastavni predmeti:

Objektivno orijentirano programiranje, Odabrane teme i tehnologije iz područja World Wide Web-a, Projektiranje i analiza informacijskih sustava, Poslovni informacijski sustavi, Softversko inženjerstvo, Intelektualno vlasništvo i informacijski sustavi, Uvod u web tehnologije, Ekonomika informacijskih sustava

 

Životopis:

dr.sc. Frane Urem, prof. v. š.

Frane Urem je rođen 05. svibnja 1972. godine u Šibeniku. Nakon završene matematičke gimnazije u Šibeniku, 1990. godine upisuje studij na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U svibnju 1996. godine je diplomirao na studiju elektrotehnike, smjer automatika s izvrsnim uspjehom i stekao stručni naziv diplomirani inženjer elektrotehnike. Doktorirao je u polju računarstva na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2012. godine s temom Modeliranje pouzdanosti programske podrške za upravljanje resursima poduzeća.

Od lipnja 1996. do srpnja 2014. godine je zaposlen u tvrtki Compco Systems d.o.o. u Šibeniku na poslovima razvoja programske podrške, sistem integracije i informacijske sigurnosti. Od rujna 2001. do lipnja 2006. godine radi na tadašnjoj Visokoj školi za turistički menadžment u Šibeniku kao vanjski suradnik u nastavi na smjeru informatičkog menadžmenta. Nakon osnivanja Veleučilišta u Šibeniku u lipnju 2006. godine nastavlja s radom u nastavi kao predavač do danas. Od srpnja 2014. godine je prodekan za poslovanje Veleučilišta u Šibeniku.

Stručni interesi uključuju uvođenje ERP sustava, razvoj programske podrške Microsoft i Oracle razvojnim alatima, vođenje različitih projekata na području mrežnih tehnologija. Objavio je više od 30 znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom. Posjeduje niz industrijskih certifikata (Oracle, Cisco, Microsoft, Fortinet).  Predavač je na Oracle programima obrazovanja za nastavnike iz zemalja  Centralne i istočne Europe  (Litva, Latvija, Estonija, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, BiH).  Trenutno je Erasmus kooridnator Veleučilišta u Šibeniku i  član Matičnog povjerenstva za područje tehničkih znanosti Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

 

Popis publikacija (CROSBI Hrvatska znanstvena bibliografija):

 https://bib.irb.hr/lista-radova?autor=336540

 

 

 

# Dokument: Format: Veličina:
CV FRANE UREM pdf 466.79 KB
ISO 9001
MSPI
Shaping the future projekt
ENTO
Erasmus
Erasmus + T4
Carnet
Agencija za mobilnost i programe EU
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
CEEPUS
Oracle academy
Dabar
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja