Nastavni predmeti:

Uvod u baze podataka, Baze podataka, Upravljanje informacijskim uslugama, Zaštita i sigurnost informacijskih sustava, Stručna praksa, Baze podataka u upravi

 

Životopis:

mr. sc. Ivan Livaja, v. pred.

Ivan Livaja je viši predavač na Veleučilištu u Šibeniku. Nakon završene tehničke škole u Šibeniku, 1998. godine upisuje studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. U srpnju 2003. godine diplomira i stječe zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike, smjer telekomunikacije i informatika. Magistrirao je u polju radiokomunikacija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine. Od ožujka 2016. student je doktorskog studija iz područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 2003. do prosinca 2012. je zaposlen  u tvrtki Hrvatski Telekom d.d. na poslovima razvoja programske podrške, integracije poslovnih sustava za automatizaciju poslovnih procesa, savjetnika za prodaju informacijskih rješenja velikim tvrtkama.

Od 2013. radi na Veleučilištu u Šibeniku gdje je trenutno viši predavač iz kolegija: Uvod u baze podataka, Baze podataka, Baze podataka u upravi, Zaštita i sigurnost informacijskih sustava. Predavač je Oracle akademije na Veleučilištu u Šibeniku u sklopu koje studenti Veleučilišta u Šibeniku pohađaju Oracle obrazovne programe iz područja programiranja u programskom jeziku Java i baza podataka.

Tijekom svoje karijere sudjelovao je na nekoliko industrijskih projekata. Trenutno je član  istraživačkog  projekta: Učinkovita stvarnovremenska obrada brzih geoprostornih podataka (HRZZ), te sudjeluje na projektu unutar programa Erasmus i to KA2 partnerstvo za suradnju i inovacije među visokoškolskim ustanovama  na projektu “Shaping Future Education in Tourism”. Stručni interesi uključuju razvoj baza podataka, filtriranje informacija, obrada velikih količina podataka, raspodijeljeni informacijski sustavi  te Internet stvari. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova na konferencijama s međunarodnom recenzijom. Član je strukovne udruge IEEE. 

 

Shaping the future projekt
MSPI
ISO 9001
Dabar
Erasmus
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
ENTO
Oracle academy
Agencija za mobilnost i programe EU
Carnet
Erasmus + T4
CEEPUS
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja