Ceepus

 

CEEPUS (Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije) regionalni je program akademske mobilnosti. CEEPUS omogućuje semestralne i kratkotrajne studentske razmjene, razmjene nastavnog osoblja te kratke grupne mobilnosti (primjerice, ljetne škole). Preko programa je moguće ostvariti stipendije za navedene vrste mobilnosti.

Više informacija o CEEPUS-u možete pronaći u pdf dokumentu (http://www.vus.hr/wp-content/uploads/2015/11/CEEEPUS-osnovne-informacije.pdf) te na web stranicama Agencije za mobilnost i programe EU (http://mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/obrazovanje-i-osposobljavanje/visoko-obrazovanje/ceepus/).

Koordinatorica Veleučilišta u Šibeniku je mr.sc. Ivana Kardum Goleš. Svi zainteresirani studenti i nastavnici zainteresirani za ostvarivanje mobilnosti unutar mreže CEEPUS mogu se obratiti na email adresu ikardum000@gmail.com.

Veleučilište u Šibeniku postalo je dijelom četiri CEEPUS mreže:

  • Engineering as communication langauge in Europe
  • Renewable energy sources
  • Urban Innovations Network
  • Multidisciplinary Approach to Education and Research in the Field of Digital Media Production

 

 

Kako prijaviti mobilnost

Prijave se vrše isključivo putem CEEPUS online sustava na www.ceepus.info gdje se potrebno registrirati s ulogom Mobility.

Ako vaš fakultet odnosno odjel/odsjek sudjeluje u jednoj od CEEPUS mreža, tada je mobilnost potrebno dogovoriti s lokalnim CEEPUS koordinatorom, koji obično raspisuje natječaj za odabir kandidata za odlaznu mobilnost. Popis hrvatskih visokih učilišta koji sudjeluju u CEEPUS mrežama kao i popis lokalnih CEEPUS koordinatora dostupan je kao zaseban dokument na poveznicama “CEEPUS u Hrvatskoj” i “Dokumenti” u izborniku desno.

Ako je odlazna mobilnost odobrena, prijavitelj ispunjava on-line prijavu do 15. lipnja za zimski semestar odnosno 31. listopada za ljetni semestar. Prijava se ispunjava prijavom u CEEPUS sustav i praćenjem poveznice Manage your mobility applications. Postupak podnošenja prijave pokreće se pritiskom na ikonu ”Action”, nakon čega je potrebno slijediti upute čarobnjaka.

Nakon što ispunite i podnesete prijavu, vašu prijavu treba odobriti matična ustanova, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj, ustanova domaćin te Nacionalni ured za CEEPUS u zemlji domaćinu, koji Vam dodjeljuje stipendiju. Elektroničkom poštom primit ćete automatsku obavijest o tome je li vaša stipendija odobrena ili odbijena. Sve ostale podatke i dokumente vezane uz vašu stipendiju primit ćete od Nacionalnog ureda za CEEPUS u zemlji domaćinu.

Popis ustanova s kojima smo u mreži te odobrene stipendije za Veleučilište možete pronaći ovdje:

 

 

Mobilnost izvan CEEPUS mreža

Mobilnost izvan CEEPUS mreža odnosi se na svaku mobilnost između dva visoka učilišta koja su prihvatljive ustanove za sudjelovanje u CEEPUS-u, pri čemu jedno ili oba visoka učilišta nisu uključena u odobrenu CEEPUS mrežu.  Budući da se mobilnost izvan CEEPUS mreža (tzv. mobilnost freemovera) odobrava s ciljem korištenja preostalih mjeseci stipendija nakon dva prijavna roka za mrežne mobilnosti, u većini se zemalja freemover prijave odobravaju samo za ljetni semestar.

Rok za prijavu mobilnosti izvan mreža jest 30. studenoga svake godine.

Ako želite ostvariti mobilnost kao freemover, potrebno se registrirati na www.ceepus.info te slijediti poveznicu Manage your mobility applications i pokrenuti izradu prijavnice pritiskom na ikonu “Action”.

Prije ispunjavanja prijave potrebno je dobiti  prihvatno pismo od ustanove u kojoj želite boraviti te dva pisma preporuke  od svoje matične ustanove u slučaju studenata i doktoranada.  Nastavno osoblje koje se prijavljuje za mobilnost mora priložiti prihvatno pismo koje je moguće preuzeti ovdje. Skenirani se dokumenti prilažu u postupku ispunjavanja online prijave. Jedina je iznimka Austrija. Prilikom prijave za freemover mobilnost  u Austriji nije potrebno prilagati ove dokumente te se dokumenti prilažu tek kada primite obavijest da ste izabrani u uži krug kandidata.

Erasmus
ENTO
Oracle academy
CEEPUS
Carnet
Shaping the future projekt
Dabar
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Erasmus + T4
MSPI
Agencija za mobilnost i programe EU
ISO 9001
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja