Konferencija COT 2019

4. međunarodna konferencija „Izazovi današnjice“ održala se od 10. do 12. listopada 2019. godine na Veleučilištu u Šibeniku. Cilj konferencije bio je okupiti eksperte koji se kroz svoj profesionalni i znanstveni interes bave pitanjima digitalne transformacije društva i poslovanja kako bi zajedničkim radom tijekom konferencije došli do odgovora na ovaj izazov današnjice.

Digitalna transformacija ima velik utjecaj na razvoj gospodarstva čime ona postaje izazov, ali i prilika za jačanje konkurentnosti gospodarskih subjekata. Digitalna transformacija obuhvaća ne samo uvođenje nove tehnologije u poslovanje, već i razvoj i primjenu digitalnih vještina stručnjaka koji tu tehnologiju koriste te je u neprestanoj interakciji sa svim dionicima u poslovnom procesu. Stoga je naglasak ovogodišnje konferencije bio usmjeren na pravni okvir tehnološki naprednog poslovanja, implementaciju digitalnih vještina, investicije te izazove tehnologija koje podupiru digitalnu transformaciju.

Na konferenciji je sudjelovalo više od 100 sudionika iz 50 različitih institucija, prezentirana su 4 rada pozvanih predavača te 52 autorska rada sudionika konferencije. Autori su obrađivali teme iz različitih perspektiva društvenih pojava, procesa, načina upravljanja i drugih teorijskih i praktičnih situacija u danim okolnostima. Prezentacija radova je bila podijeljena u pet sesija: Marketing i menadžment; Tehnologija i inovacije; Gastronomija i turizam; Računovodstvo i financije te Pravni poredak. Autori su prikazali široku mogućnost primjene digitalnih tehnologija u različitim aspektima života kao što su: turizam, obrazovanje i cjeloživotno učenje te tehnologija prometa i transport. Iako je naočigled nespojiva kombinacija, autori su u svojim radovima ukazali na primjenu novih tehnologija u pravnom poretku. U sesiji Marketing i menadžment izloženo je unaprjeđenje poslovnih procesa u funkciji promocije i upravljanja poduzećima. Razvoj novih turističkih sadržaja i ukupne turističke ponude više je nezamisliv bez digitalne transformacije ovog segmenta poslovanja, stoga su autori u sesiji Gastronomija i turizam prenijeli svoja praktična iskustva i znanstvene spoznaje o implementaciji digitalnih tehnologija. U posljednjoj sesiji Računovodstvo i financije, autori su ukazali na mogućnost digitalne transformacije koja sektor financija može pretvoriti u strateško središte organizacije te automatizirati i ubrzati proces rada računovodstva.

 

Carnet
ISO 9001
Dabar
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Shaping the future projekt
Erasmus + T4
CEEPUS
ENTO
Oracle academy
Agencija za mobilnost i programe EU
Erasmus
MSPI
Copyright © 2021 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja