RECOLOR - interreg Italy - Croatia

RECOLOR projekt ukupno vrijedan 15 mil. kuna u kojem Veleučilište u Šibeniku zajedno s partnerima iz talijanske regije Emilio Romagna, gradova Campobassa, Urbania, Cividela, Zadar i Labin te Sveučilištem u Bologni treba razviti alate i strategiju kako izraditi novi turistički proizvod temeljem na kulturnoj i povijesnoj baštini!  Veleučilište u Šibeniku je nositelj najvećeg radnog paketa br. 4 koji obuhvaća i realizaciju samog projekta. Prvi Međunarodni sastanak je održan 4. i 5. ožujka  u malom gradiću URBANIA u Italiji, gdje su se upoznali i predstavili svi projektni partneri. Ukupna vrijednost ovog projekta za Veleučilište u Šibeniku je 1.5 mil.kuna u sklopu kojeg će u suradnji sa Gradom Šibenikom osmisliti sadržaje na trgu Male lože.

Opći cilj projekta RECOLOR je poboljšati i unaprijediti turistički potencijal urbanih i prirodnih krajobraza u Hrvatskoj i Italiji, koji često nisu u potpunosti iskorišteni i još nisu uključeni u tradicionalna turistička djelovanja.

RECOLOR je inovativan u svojoj sposobnosti da se istovremeno bavi i prirodnom i kulturnom baštinom. Projekt će promovirati relevantne i manje poznate umjetničke radove, kreirati specifične itinerere za obilazak postojećih krajolika koji su prikazani, razvijati nove turističke ponude i promicati sezonsko prilagođavanje turističkog toka. Na taj način projekt RECOLOR namjerava pridonijeti diverzifikaciji turističkih proizvoda i usluga, te poboljšati kvalitetu turističke ponude pod općom vizijom održivog i odgovornog turizma.

Glavni skup aktivnosti bit će usmjeren na turističke aktere kako bi se podržalo povećanje postojećih vještina, kao i razvoj novih kapaciteta i znanja.

Pilot projekt u Šibeniku je usredotočen na renesansnu crkvu sv. Ivana (Piccola loggia). U povijesti je trg bio važno i živahno mjesto trgovine. Kameni reljef u prvom planu i krajolik u pozadini posebno su značajni za povijest umjetnosti jer je jedan od prvih ikada prikazanih krajolika i prikazuje pogled na grad iz tvrđave sv. Ivana. Aktivnostima projekta RECOLOR revitalizirat će se nekada živopisni i značajni trg za stanovnike grada Šibenika s ciljem diverzifikacije i promocije turističkih proizvoda i usluga, te poboljšajem kvalitetne turističke ponude.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama projekta:

https://www.italy-croatia.eu/web/recolor

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/projectrecolor/

 

 

# Dokument: Format: Veličina:
RECOLOR letak hr pdf 819.48 KB
RECOLOR leaflet en pdf 888.90 KB
newsletter3 pdf 10.78 MB
ISO 9001
Shaping the future projekt
CEEPUS
ENTO
Dabar
Oracle academy
Agencija za mobilnost i programe EU
HUJAK - Hrvatska udruga Java korisnika
Erasmus + T4
Erasmus
MSPI
Carnet
Copyright © 2023 • Veleučilište u Šibeniku • Sva prava pridržana • Dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja