Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

[GP] "Upotreba novih tehnologija u prostornom planiranju i zaštiti okoliša"

05.04.2024

U utorak, 09.04.2024. s početkom u 15:30 sati gostujuće predavanje iz kolegija Informatičke tehnologije i zaštita okoliša održati će kolega Mateo Ivanac  na temu: "Upotreba novih tehnologija u prostornom planiranju i zaštiti okoliša".

 

Mateo Ivanac glavni je izvršni direktor Digital Innovation Hub Innovamare koje je središnje mjesto prekograničnog inovacijskog ekosustava u pomorskim tehnologijama i koje predvodi digitalnu i zelenu transformaciju plavog gospodarstva s inovativnim pomorskim tehnologijama temeljenim na misiji održivog Jadranskog mora. Living lab Adriatic sea je mreža od 15 infrastrukturnih lokacija na Jadranskom moru za testiranje i validaciju pomorskih tehnologija u stvarnom okruženju.

Kolega Ivanac također je i voditelj Centra za industrijski razvoj (CIRAZ) koji je novoosnovani sektor unutar Hrvatske gospodarske komore koji je zajedno s Ministarstvom gospodarstva zadužen za provedbu dva strateška projekta financirana iz ESI fondova: Strateški projekt potpore inicijativama konkurentnosti klastera i Strateški projekt potpore osnivanju inovacijske mreže za industriju i tematska platforma za inovacije.

Uz navedeno, kolega Ivanac suradnik je na kolegiju „Upravljanje ulaganjima u istraživanje, razvoj i inovacije“ Sveučilišta Sjever.

Ima više od 10 godina iskustva u različitim organizacijama na vodećim pozicijama s više od 25 milijuna € razvijenih i provedenih projekata u područjima istraživanja i inovacija, razvoja organizacija i društvenog poduzetništva. Na doktoratu radi na razvoju modela inovacijskog ekosustava kao načina podizanja konkurentnosti u tvrtkama.

Uz studente na kolegiju Informatičke tehnologije i zaštita okoliša pozivamo i sve ostale zainteresirane studente Veleučilišta u Šibeniku kao i sve nastavnike i suradnike da svojom nazočnošću poprate ovo predavanje.

Objavljeno: 5. 4. 2024. u 12:39
Tanja Radić Lakoš
Popis obavijesti

MENU