Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

Obavijesti

16.04.2024
Nedavno smo ugostili dr. Shreyu Badhrinarayanan , medicinsku direktoricu za klinički razvoj onkologije u Genentechu (Roche), na predavanju u sklopu predmeta Farmakologije na studiju sestrinstva. Dr. Badhrinarayanan je istaknula važnost kliničkih ispitivanja u razvoju medicinskih tretmana i pojasnila faze kroz koje prolaze ta ispitivanja. Objasnila je kako svaka faza ima svoje specifične ciljeve i kako je svaka faza ključna za razumijevanje učinkovitosti i sigurnosti novih tretmana. Nadalje, dr. Badhrinarayanan istaknula je da je uključivanje raznolikih sudionika u kliničkim ispitivanjima ključno za bolje predstavljanje šire populacije. Naglasila je važnost inkluzivnosti u svim fazama kliničkih ispitivanja, od faze I do faze IV, kako bi se osigurala učinkovitost i sigurnost liječenja  za sve bolesnike. U svom predavanju, dr. Badhrinarayanan je raspravljala o preprekama postizanju raznolikosti i inkluzije u kliničkim ispitivanjima, kao što su nepovjerenje prema medicinskom istraživanju, nedostatak informiranosti, kulturne predrasude i logistički izazovi. Podijelila je i strategije za poboljšanje raznolikosti i inkluzije, uključujući angažman zajednice, metode regrutiranja osjetljive na kulturu, ciljane kampanje za podizanje svijesti i poticaje za sudjelovanje. Također je naglasila važnost uključivanja pristupa usmjerenih na pacijenta i različitih perspektiva u dizajn i implementaciju kliničkih ispitivanja. Dr. Badhrinarayanan je istaknula da prihvaćanje raznolikosti u istraživanju ne samo da jača znanstvenu integritet kliničkih ispitivanja, već i potiče inkluzivniji i pravedniji zdravstveni sustav. Zahvaljujući svojem stručnom znanju u kliničkom razvoju, predanosti promicanju raznolikosti i inkluzije te detaljnom objašnjenju faza kliničkih ispitivanja, dr. Badhrinarayanan postala je vodeći glas ovoj važnoj temi. Sudionici su dobili vrijedne uvide u poboljšanje raznolikosti i inkluzije u kliničkim ispitivanjima te bolje razumijevanje faza kliničkih ispitivanja. Bili smo zahvalni što smo imali priliku ugostiti dr. Shreyu Badhrinarayanan i doprinijeti kontinuiranoj raspravi o raznolikosti i inkluziji u kliničkim ispitivanjima.
Objavljeno: 16. 4. 2024. u 20:32
Edi Luketa
15.04.2024
U petak, 12. travnja 2024. studenti 1. i 2. godine studija Turističkog menadžmenta i 1. godine studija Poslovne informatike Veleučilišta u Šibeniku sudjelovali su na terenskoj nastavi u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut u Šibeniku.  Terenska nastava realizirana je u okviru kolegija Ekonomika poduzeća u turizmu, Ekonomika trgovačkih društava i Osnove financiranja poduzeća u turizmu, a studenti su u radionici "Obogati se znanjem" sudjelovali u pratnji nastavnica Divne Goleš i Jelene Žaja . Radionica financijske pismenosti za mlade, koju je vodio nagrađivani profesor matematike Toni Milun , omogućila je studentima stjecanje praktičnih znanja iz upravljanja financijama. Kroz interaktivni pristup, studenti su učili o važnosti financijske pismenosti te metode za efikasno upravljanje osobnim financijama. Posebno zahvaljujemo organizatorima iz Centra za nove tehnologije Trokut i profesoru Toniju Milunu na izuzetno korisnoj i edukativnoj radionici koja je dodatno obogatila znanje naših studenata.
Objavljeno: 15. 4. 2024. u 19:43
Jelena Žaja
13.04.2024
Studenti Poslovne informatike Veleučilišta u Šibeniku posjetili su podatkovni centar Srca HR-ZOO ZG2, na znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u Zagrebu. Ovaj posjet, organiziran u sklopu terenske nastave za kolegije iz područja računalnih mreža, omogućio je studentima praktično upoznavanje s najnovijim tehnološkim dostignućima. Posjet je započeo uvodnim predavanjem u prostorijama Srca, gdje su predstavljene ključne aktivnosti u razvoju nacionalne e-infrastrukture te digitalne usluge koje su dostupne akademskoj i znanstvenoj zajednici. Prezentacija je studentima omogućila uvid u složenost i važnost digitalnih servisa koji podupiru moderno obrazovanje i istraživanje. Dodatno, održano je i predavanje o CIX-u, hrvatskom centru za razmjenu internetskog prometa, smještenom unutar zgrade Srca. Predavanje je studentima pružilo važne informacije o ulozi ovog centra u optimizaciji i sigurnosti internetskog prometa. Nakon predavanja uslijedio je obilazak podatkovnog centra HR-ZOO ZG2, gdje su studenti iz prve ruke vidjeli kako tehnologija radi u službi obrazovanja i znanosti. Posebno značajan dio posjeta bio je obilazak superračunala Supek, najmoćnijeg hrvatskog superračunala i ključnog resursa za računarstvo visokih performansi. Ovo superračunalo omogućuje znanstvenoj zajednici provođenje kompleksnih istraživanja koja premašuju mogućnosti standardne računalne opreme. Zahvaljujemo Srcu na izvanrednoj prilici za upoznavanje s najnovijim tehnološkim trendovima i praksama. Posjeti poput ovog su ključni za obrazovanje naših studenata, pružajući im dragocjeno iskustvo koje će im biti od koristi u njihovim budućim akademskim i profesionalnim karijerama. Više o samom posjetu potražite na  https://tinyurl.com/3phh9spk    
Objavljeno: 13. 4. 2024. u 10:54
Uređeno: 13. 4. 2024. u 10:57
Marko Pavelić
12.04.2024
Letak s novostima se nalazi u prilogu.
Objavljeno: 12. 4. 2024. u 08:44
Ivana Kardum Goleš
27.03.2024
Odluka o održavanju izvanrednog ispitnog roka dostupna je u sadržaju ove obavijesti.
Objavljeno: 27. 3. 2024. u 10:00
Marko Pavelić
26.03.2024
U Opatiji je od 21. -24. ožujka 2024. održan 13. međunarodni kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara „Sestrinstvo bez granica“ s temom Izazovi i modeli zapošljavanja medicinskih sestara i tehničara. Naši predavači Vesna Bušac, Ana Žepina Puzić, Nevena Šimunić i Nikolina Višnjić Junaković održali su više zapaženih predavanja i prezentacija postera na čini se jednom od največih kongresa organiziranih u zdravstvu sa više od 500 prijavljenih sudionika.
Objavljeno: 26. 3. 2024. u 14:38
Edi Luketa
22.03.2024
Šibenik, 21. ožujka 2024. - Veleučilište u Šibeniku je organiziralo Erasmus Welcome Day, događaj koji označava početak uzbudljivog međunarodnog studentskog iskustva. Uz srdačnu dobrodošlicu dekana Ljube Runjića te prodekana Ivane Kardum Goleš i Frane Urema, strani studenti su imali priliku upoznati se s lokalnom kulturom i ljepotama grada Šibenika te družiti se sa stranim volonterima Udruge RECI, sudionicima Europskih snaga solidarnosti.
Objavljeno: 22. 3. 2024. u 09:00
Tea Livaić
19.03.2024
Višegodišnji predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara i član velikog broja domaćih i međunarodnih stručnih tijela i udruga medicinskih sestara i tehničara Mario Gazić mag.med.techn.,pred., podijelio je svoje bogato iskustvo i znanje sa studentima stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo Veleučilišta u Šibeniku na kolegiju Transkulturalna zdravstvena njega. Predočio je dublje razumijevanje važnosti međukulturalne osjetljivosti u zdravstvenom sustavu te promicanje kvalitetne skrbi za raznolike populacije. Osim zadanih nastavnih jedinica studenti su imali priliku dobiti odgovore na sva svoja aktualna pitanja koja se tiču sestrinstva i njihove skrbi o pacijentima.
Objavljeno: 19. 3. 2024. u 12:29
Uređeno: 19. 3. 2024. u 12:29
Edi Luketa
13.03.2024
Veleučilište u Šibeniku organizira i provodi Seminar i stručni ispit za turističke vodiče za područje Šibensko-kninske županije u skladu s odredbama Zakona o pružanju usluga u turizmu  (NN 130/17, 25/19, 98/19, 42/20, 70/21), Pravilnika o stručnom ispitu za turističke vodiče i ispitnom programu za turističke pratitelje (NN 50/08, NN 120/08) Prijave traju od 14. ožujka 2024.  — 09. travnja 2024. god.    Cijeli oglas je dostupan na poveznici.
Objavljeno: 13. 3. 2024. u 14:58
Mia Lemac Kardum
07.03.2024
Povodom Međunarodnog dana rijetih bolesti koji se ove godine obilježavao 29. veljače, Marija Selak magistra nutricionizma Kliničkog bolničkog centara Split, Službe za prehranu i dijetetiku te članica Upravnog vijeća Hrvatskog zbora nutricionista (HZN) i vanjski suradnik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, održala je predavnja na teme Nasljedne metaboličke bolesti i specifičan nutritivni pristup i Fenilketonurija (PKU) – nutricionistički aspekt u sklopu kolegija Dijetetika na stručnom prijediplomskom stručnom studiju Sestrinstva.    Zahvaljujemo magistri Selak na podjeljenim kliničkim iskustvima!
Objavljeno: 7. 3. 2024. u 14:39
Edi Luketa
01.03.2024
Uzbuđeni smo što možemo podijeliti još jedan projekt na kojem je Veleučilište u Šibeniku partner. Radi se o izrazito kompetitivnom pozivu Alliance for Innovation na kojem su samo najbolji projekti bili odobreni. 
Objavljeno: 1. 3. 2024. u 09:29
Tea Livaić
20.02.2024
🎉 ✨ **Velika Vijest za Buduće Studente!** ✨ 🎉 Dragi maturanti, kako se približava vrijeme državne mature, tako raste i uzbuđenje, ali i nervoza. Razumijemo koliko je to važan korak u vašem obrazovanju, i želimo biti dio vašeg uspjeha. S ponosom objavljujemo da Veleučilište u Šibeniku organizira **besplatne pripreme za državnu maturu** kako bi vam pomogli da ostvarite najbolje moguće rezultate! 📚 **Što nudimo?** Naš program priprema obuhvaća tri ključna predmeta: - Hrvatski jezik - Matematika - Engleski jezik Ovo je savršena prilika da poboljšate svoje znanje i samopouzdanje u rješavanju zadataka na državnoj maturi. Predavanja će voditi iskusni profesori koji su tu da vam pruže sve potrebne informacije i podršku. 📅 **Kada i gdje?** Pripreme započinju **2. ožujka** i održavat će se prema rasporedu koji će uskoro biti dostupan, omogućujući vam da se pripremate bez da to utječe na vaše redovne školske obaveze. Svi detalji o rasporedu i učionicama bit će dostupni nakon prijave. 📝 **Kako se prijaviti?** Prijave su otvorene online! Posjetite našu web stranicu, pronađite obrazac za prijavu i odaberite predmete koje želite slušati. Brzo i jednostavno, u samo nekoliko klikova! 🌟 **Zašto se pridružiti?** Ovo je izvrsna prilika da dodatno osnažite svoje znanje, riješite sve dileme i upoznate se s tipom zadataka koji vas očekuju na maturi. Uz to, imat ćete priliku upoznati buduće kolege i stvoriti nova prijateljstva. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da se što bolje pripremite za jedan od najvažnijih ispita u vašem životu. **Pridružite nam se i zajedno kročimo putem prema uspjehu!** 💪📘 Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte. Veselimo se što ćemo biti dio vaše pripreme za budućnost! 🌐 **Prijavite se putem ovog LINKA danas i osigurajte svoje mjesto među uspješnima!**
Objavljeno: 20. 2. 2024. u 13:32
Edi Luketa
26.01.2024
Uzbudljive vijesti dolaze iz ECCE projekta, gdje radimo na osnaživanju kreativnih poduzetnika putem tečajeva kružne ekonomije. Naš cilj je podržati održivo poslovanje i pružiti ključna znanja kreativcima nakon izazovnog razdoblja pandemije.  
Objavljeno: 26. 1. 2024. u 10:57
Tea Livaić
24.01.2024
Poštovane studentice i studenti, objavljen je Natječaj za imenovanje studenata demonstratora na Veleučilištu u Šibeniku u akademskoj godini 2023 / 2024 . Uvid u natječaj možete izvršiti u privitku.  Odluka o raspisivanju natjecaja za imenovanje demonstratora.pdf
Objavljeno: 24. 1. 2024. u 12:46
Uređeno: 24. 1. 2024. u 12:48
Edi Luketa
19.01.2024
U sklopu kolegija "Zaštita i sigurnost informacijskih sustava", u  četvrtak 18. siječnja 2024., studenti treće godine Poslovne informatike  bili su sudionici MEET UP-u na temu  „Postupci etičkog hakiranja“ u Centru za nove tehnologije Trokut. Na događaju, Harald Nandke, istaknuti stručnjak i član Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost, podijelio je znanje o računalnoj sigurnosti, testiranju računalnih sustava, te web i mobilnih aplikacija. Ovo predavanje pružilo je studentima uvid u praktične aspekte sigurnosti računalnih sustava. Također, sudjelovali su u interaktivnoj radionici "Capture the Flag", gdje su imali priliku primijeniti teorijsko znanje u praksi, tražeći "flagove" u kontroliranom okruženju. Zahvaljujemo Haraldu Nandkeu i organizatorima na pruženoj prilici za učenje i razmjenu iskustava.
Objavljeno: 19. 1. 2024. u 14:44
Uređeno: 19. 1. 2024. u 14:48
Edi Luketa
17.01.2024
Uvid u konačnu rang listu možete izvršiti na linku:  /_news/43309/Konacna rang-lista o dodjeli stipendije 2023_2024.pdf
Objavljeno: 17. 1. 2024. u 15:26
Uređeno: 17. 1. 2024. u 15:30
Edi Luketa
17.01.2024
Dana 12.01. studenti druge i treće godine Stručnog prijediplomskog studija Promet u okviru kolegija "Logistika i opskrbni lanci" te "Unutarnji transport i skladištenje" posjetili su Logističko-distribucijski centar tvrtke LIDL HRVATSKA.   LDC LIDL smješten je u mjestu Perušić i opskrbljuje sve LIDL trgovine na području Jadranske obale, Like i unutrašnjosti Dalmacije. Studente su dočekali predstavnici centra koji su iz upoznali s tvrtkom LIDL, površinom i kapacitetom logističkog centra, procesima prijema, skladištenja, sortiranja, ukrcaja i otpreme robe, povrata robe, zbrinjavanja otpada, regalima, viličarima i informacijskim tehnologijama.
Objavljeno: 17. 1. 2024. u 15:00
Edi Luketa
12.01.2024
U ponedjeljak, 15.01.2024. godine s početkom u 10 h u predavaoni D, u sklopu kolegija Nutricionizam u turizmu na stručnom prijediplomskom stručnom studiju Turistički menadžment gostujuće predavanje održati će Daniel Čečavac , DipWSET, Weinakademiker, stručni suradnik sveučilišnog studija Hotelijerstvo i gastronomija , Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na kolegijima Enologija i sommelierstvo i Vina svijeta te ujedno i voditelj emisije Fino&Vino HRT-a i direktor Wine Club Croatia.   Svi ste pozvani!
Objavljeno: 12. 1. 2024. u 15:10
Uređeno: 15. 1. 2024. u 09:16
Edi Luketa
08.01.2024
Sukladno kriterijima Natječaja Povjerenstvo za dodjelu stipendija izvrsnim studentima je utvrdilo rang-listu kandidata. Rang-lista će kandidatima biti dostupna na uvid u pisarnici Veleučilišta u Šibeniku radnim danom od 9 – 11 sati u razdoblju od 8. siječnja do 12. siječnja 2024.
Objavljeno: 8. 1. 2024. u 14:01
Edi Luketa
Objavljeno: 22. 12. 2023. u 12:29
Edi Luketa
22.12.2023
  Još jedna izvrsna terenska nastava studenata Turističkog menadžmenta je za nama. U subotu, 09.12.2023. studenti 1. godine stručnog prijediplomskog studija Turistički menadžment sudjelovali su na terenskoj nastavi iz kolegija Turizam i okoliš i Uvod u turizam u pratnji predmetnih nastavnika mr.sc. Tanje Radić Lakoš i Dina Slavica te su tom prigodom posjetili Centar za posjetitelje Medvedgrad gdje su razgledali postav prezentacije prirodne i kulturne baštine uz stručno vođenje (Južna kula - U kraljevstvu drevnih žuma, Veliki Palas - Začarana povijest, Mali palas - Tajne drevne planine) i odslušali izvrsno predavanje o izazovima upravljanja zaštićenim prirodnim područjima.   Svrha provođenja ove terenske nastave bila je terensko upoznavanje sa zaštićenim prirodnim vrijednostima i kulturnom baštinom u zaštićenom području prirode "Park prirode Medvednica"  uz pomoć auditornog predavanja, interpretacijskih materijala, samostalnog opažanja prirodnih vrijednosti i metode rasprave. Ova terenska nastava uz navedeno podržala je nastavu iz više tematskih jedinica: Priroda i prirodne vrijednosti u RH, Prirodni krajolici i uloga u turizmu, Šume (Ekonomska, ekološka i estetska uloga šuma. Posljedice rašumljavanja), Značaj geomorfoloških obilježja u turizmu.  U cilju podizanja svjesnosti o potrebi zaštite ugroženih vrsta i očuvanju biološke raznolikosti te razvoja društvene odgovornosti #Vušovci  su svojim doprinosom posvojili šišmiša!  Studenti su iskoristili priliku i u drugom dijelu ove terenske nastave razgledali manifestaciju božićni sajam Advent Zagreb 2023. T ijekom slobodnog vremena koje je studentima bilo na raspolaganju studenti su mogli razgledati sajam i sudjelovati u organiziranim programima: Gastro ADVENTura, Glazba i kultura u Adventu, Jingle all the Way. Uz studente Veleučilišta na terenskoj nastavi sudjelovale su i studentice koje u okviru ERASMUS+ programa ove akademske godine studiraju na Veleučilištu u Šibeniku.
Objavljeno: 22. 12. 2023. u 12:02
Edi Luketa
15.12.2023
U srijedu 13. prosinca 2023. godine provedena je prva akcija darivanja krvi pod sloganom „VUŠovci za Božić daruju život“ u organizaciji Centra za razvoj karijera i podršku studentima, Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku i Gradskog društva crvenog križa Šibenik. Više od 40 studenata i zaposlenika odazvalo se pozivu od koji je 22 kandidata dobilo dopuštenje medicinskog osoblja i darovalo krv a to su:     Iva Bačić Ema Buljubašić Mario Dominik Burić Pavla Čirjak Ante Galić Kristijan Gverić Maja Kalik Barbara Knezović Smilja Kunac Luka Lončar David Nikić Marika Podržaj Marko Prkut Sara Radman Livaja Roko Rakić Josipa Roman Ljubo Runjić Krešimir Slavica Frane Spahija Nenad Škorić Danijel Vlajćević Marko Zorica   Zahvaljujemo se darivateljima i svima drugim kolegama koji u iskazali humanost i odvažnost da za Božić daruju život!
Objavljeno: 15. 12. 2023. u 11:30
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:40
Edi Luketa
14.12.2023
Veleučilište u Šibeniku postalo je član   Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju  CroAI . Udruga okuplja pravne i fizičke osobe zainteresirane za edukaciju, razvoj i primjenu umjetne inteligencije te im pruža brojne mogućnosti sudjelovanja na događanjima i projektima vezanim za AI tehnologiju. Ovim činom Veleučilište se aktivno uključuje u zajednicu brojnih AI entuzijasta s ciljem davanje potpore aktivnostima udruge i sudjelovanja na projektima vezanim za AI tehnologiju. Veselimo se budućoj suradnji s vodstvom i članovima udruge. 
Objavljeno: 14. 12. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:28
Edi Luketa
13.12.2023
U utorak 12.12. studenti treće godine Stručnog prijediplomskog studija Promet u okviru kolegija Infrastruktura cestovnog prometa posjetili su tvrtku Ceste Šibenik d.o.o. Šibenik. Tvrtka Ceste Šibenik zadužena je za održavanje cesta na području grada Šibenika i Šibensko-Kninske županije. Studente je dočekao predstavnik tvrtke koji ih je upoznao s zimskom službom, prioritetom održavanja, strojevima, vozilima i opremom za održavanje cesta.
Objavljeno: 13. 12. 2023. u 12:15
Uređeno: 21. 12. 2023. u 12:19
Edi Luketa
13.12.2023
Bili smo u   posjeti našoj nastavnoj bazi, Općoj bolnici Šibensko-kninske županije i prenosimo djelić radne atmosfere u svladavanju sestrinske dokumentacije i planova zdravstvene njege. Vrijedni studenti 1. godine stručnog prijediplomskog studija Sestrinstvo na kliničkim vježbama iz kolegija Proces zdravstvene njege I uz mentore koji   nesebično dijele svoje znanje i iskustvo. Nastavnice Vesna Bušac mag.med.techn. pred. i Ana Žepina Puzić mag. med.techn.pred. izražavaju veliko zadovoljstvo zbog odlične suradnje i međusobnog razumijevanja. Ogromna je odgovornost i utjecaj mentora na razvoj budućeg zdravstvenog profesionalca. Sestrinstvo podrazumijeva primjenu i znanosti i umjetnosti   utemeljenih na činjenicama kako bi našim pacijentima isporučili najbolju moguću uslugu iz područja zdravstvene njege. Poticajno je raditi sa zainteresiranim i angažiranim studentima, koje ovim putem pohvaljujemo te zahvaljujemo mentoricama: Nikolini Višnjić Junaković mag.med.techn. pred., Roki Mrša mag.med.techn., Neveni Šimunić mag.med.techn. pred., Matildi Majer mag.med.techn., Ivi Lazinica mag.med.techn. i Nataliji Bačelić Baran bacc.med.techn.
Objavljeno: 13. 12. 2023. u 11:30
Uređeno: 21. 12. 2023. u 11:58
Edi Luketa
11.12.2023
Poštovani studenti, u sklopu kolegija Nutricionizam u turizmu u utorak 12 .prosinca gosp. Vjeko Bašić održati će gostujuće predavanje na temu „JRE – udruge mladih europskih ugostitelja u Hrvatskoj“.  Vjeko Bašić jedan je od najpoznatijih hrvatskih  chefova,  vlasnik konobe Boba i predsjednik udruge JRE (Juenes Restaurateurs d' Europe). Predavanje će se održati u utorak 12. prosinca u 10.00 h,  dvorana O.  Svi ste pozvani! 
Objavljeno: 11. 12. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:26
Edi Luketa
11.12.2023
U petak, 8. prosinca 2023., u okviru kolegija  Sigurnost hrane u turizmu  pri stručnom prijediplomskom studiju Turističkog menadžmenta, organizirano je gostujuće predavanje o  Specifičnostima heritage hotela na primjeru Hotela Tisno  koji je ujedno i prvi  heratige  hotel na području Šibensko-kninske županije. Predavanje je s održala Ana Radić mag.oec., vlasnica i menadžerica hotela kojeg vodi zajedno sa svojim suprugom Tončijem. 
Objavljeno: 11. 12. 2023. u 11:00
Uređeno: 21. 12. 2023. u 11:09
Edi Luketa
10.12.2023
U petak 08.12. studenti treće godine Stručnog prijediplomskog studija Promet u okviru kolegija "Promet u turizmu" posjetili su D-Marin marinu Mandalina. D-Marin marina Mandalina jedna je od najvećih i najznačajnijih nautičkih marina na području Šibensko-kninske županije. Studente su dočekali predstavnici marine koji su ih upoznali s pojmom marine, starim i novim dijelom, tehničkim i ugostiteljskim uslugama u marini, akvatorijem marine, koncesijom, zaštitom okoliša u marini, suradnjom s lokalnom zajednicom, načinom vezivanja, nautičkim charterom te flotom usidrenih brodova. 
Objavljeno: 10. 12. 2023. u 11:00
Uređeno: 21. 12. 2023. u 11:03
Edi Luketa
07.12.2023
U ponedjeljak 04.12.2023. godine, Lorenzo Ujević, vlasnik i kuhar konobe  Nostalgij a, ujedno i student VUŠ-a, održao je gostujuće predavanje u sklopu kolegija  Nutricionizam u turizmu  na stručnom prijediplomskom stručnom studiju Turistički menadžment na temu  Specifičnosti konobe kao ugostiteljskog objekta na primjeru konobe Nostalgija ,  Šibenik.  Konoba  Nostalgija  nakon 10 godina nagrađivanja od strane gostiju kao  TriadvisorTravellers Choice , 2023. godine svrstana je u 10% restorana na svjetskoj razini. 
Objavljeno: 7. 12. 2023. u 10:45
Uređeno: 21. 12. 2023. u 14:06
Edi Luketa
29.11.2023
U okviru kolegija Sredstva i eksploatacija sredstava cestovnog prometa u četvrtak 26. 11. 2023. održala se terenska nastava u garaži Autotransporta d.d. Šibenik. Uz stručno vodstvo gospodina Ante Zorice, dipl. ing. prom. studenti su upoznati s elementima autobusa kao što su blok motora, mjenjač, kočnice, amortizeri, ovjes, elementi za upravljanje, katalizator, ABS te ostalim sklopovima koji su predmet održavanja. Također su se upoznali i s održavanjem limarije. 
Objavljeno: 29. 11. 2023. u 10:15
Uređeno: 21. 12. 2023. u 10:28
Edi Luketa
Objavljeno: 28. 11. 2023. u 10:30
Uređeno: 21. 12. 2023. u 10:37
Edi Luketa
27.11.2023
U petak 24.11.2023. godine  u sklopu kolegija  Sigurnost hrane u turizmu  ,na stručnom prijediplomskom stručnom studiju  turistički menadžment ., Lidija Bujas dipl.ing.biotehnologije, voditeljica Službe za ekologiju HZJZ (Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo) Šibensko-kninske županije održala je gostujuće predavanje na temu  Program edukacije iz područja higijene hrane.
Objavljeno: 27. 11. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:24
Edi Luketa
23.11.2023
U ponedjeljak, 20. studenoga 2023. u PZ "Primošten Burni"  održana je terenska nastava iz kolegija Upotreba DDD i HACCP-a u hotelijerstvu za studente 2. godine stručnog prijediplomskog studija Turistički menadžment. Tijekom terenske nastave studenti su uz stručno vodstvo prehrambene tehnologinje Marine Torić, imali priliku razgledati organizaciju pogona, upoznati tehnološke postupke proizvodnje, upoznali su se s asortimanom proizvoda te kao primjer dobre prakse istražili načine poslovanja u skladu s HACCP-om i naposlijetku dobili na uvid dokumentaciju sustava.
Objavljeno: 23. 11. 2023. u 12:45
Uređeno: 21. 12. 2023. u 12:49
Edi Luketa
20.11.2023
 Uprava Nacionalnog tehničkog sveučilišta Ivan Puluj iz Ternopila (Ukrajina) predvođena rektorom Mykolom Mytnykom posjetila je prošli tjedan Veleučilište u Šibeniku.  Radilo se o uzvratnom posjetu budući da je delegacija šibenskog Veleučilišta, kao prva strana delegacija od početka rata u Ukrajini, posjetila sveučilište u Ternopilu u lipnju ove godine. Ternopil, grad od 220 tisuća stanovnika, smatra se studentskom prijestolnicom Ukrajine u kojoj studira preko 50 tisuća studenata na tamošnja četiri sveučilišta od čega je čak pet tisuća stranih studenata. Posjet ukrajinske delegacije Veleučilištu  u Šibeniku bio je prigoda za daljnje razvijanje suradnje između ukrajinske i hrvatske visokoobrazovne ustanove, u prvom redu pokretanje studentskih i nastavničkih mobilnosti te zajedničko sudjelovanje na znanstvenim i stručnim projektima. Prilikom posjete, ukrajinska delegacija je uručila dekanu dr. Ljubi Runjiću vjerojatno najmanju kartu Republike Hrvatske te najmanji grb Republike Hrvatske i Veleučilišta u Šibeniku koje je laserskom tehnikom na metalnoj pločici ugravirao profesor s ternopilskog sveučilišta Vitalii Mocharskyi. Iste je moguće vidjeti jedino pod mikroskopom s obzirom da na svoju veličinu od par stotina mikrometara nisu vidljivi golim okom.
Objavljeno: 20. 11. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:22
Edi Luketa
17.11.2023
U  četvrtak 16.11.2023. godine  studenti 1. godine stručnog prijediplomskog studija Promet u okviru kolegija „Poznavanje robe“ posjetili su Vinoplod Vinariju d.d. u Šibeniku radi boljeg upoznavanja i razumijevanja proces ambalažiranja, skladištenja i transporta prilikom proizvodnje različitih vrsta pića uz stručnu pomoć Marije Filipi mag.oec. voditeljice marketinga.
Objavljeno: 17. 11. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:19
Edi Luketa
15.11.2023
  U utorak, 14. 11. studenti 1. godine stručnog prijediplomskog studija Turistički menadžment sudjelovali su na terenskoj nastavi iz kolegija turizam i okoliš i Uvod u turizam u pratnji predmetnih nastavnika mr.sc. Tanje Radić Lakoš i Dina Slavica. Svrha provođenja ove terenske nastave bila je terensko upoznavanje sa zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije uz pomoć auditornog predavanja, interpretacijskih materijala, samostalnog opažanja prirodnih vrijednosti i metode rasprave na primjeru lokaliteta Zmajevo oko u Rogoznici koje je dio područja ekološke mreže Natura 2000  i značajnog krajobraza Kanal-Luka u Šibeniku. Ova terenska nastava uz navedeno podržala je nastavu iz više tematskih jedinica: Priroda i prirodne vrijednosti u RH, Prirodni krajolici i uloga u turizmu, Prostorno planiranje, urbanizacija i litoralizacija i betonizacija obale, Značaj geomorfoloških obilježja u turizmu. Također, nastava se obogatila dodatnim sadržajima na posjećenim lokacijama u Rogoznici i Primoštenu - studenti su od predstavnika turističkih zajednica dobili podatke o usporedbi planiranih i realiziranih turističkih aktivnosti u 2023., izazovima turizma u navedenim destinacijama s naglaskom na utjecaj na okoliš, organizaciji manifestacija, planiranju idućih sezona u skladu sa Strategijom održivog turizma do 2030. Uz studente Veleučilišta na terenskoj nastavi sudjelovala je i studentica Sara Stoica koja u okviru ERASMUS+ programa ove akademske godine prati nastavu iz kolegija Environmental Management in Tourism
Objavljeno: 15. 11. 2023. u 12:30
Uređeno: 21. 12. 2023. u 12:40
Edi Luketa
27.10.2023
U sklopu kolegija Organizacija hotela i Recepcijsko poslovanje studenti treće godine prijediplomskog stručnog studija Turistički menadžment održali su u četvrtak 26.10.2023. terensku nastavu u partnerskoj tvrtki Amadria Park Šibenik u pratnji profesorice Jasmine Sladoljev. Tijekom trosatnog posjeta studenti su upoznati s hotelskim odjelima i vanjskim sadržajima resorta, poslovnim procesima i dobrim poslovnim praksama tvrtke te mogućnostima realizacije stručne prakse i razvoja karijere. Zahvaljujemo se našim domaćinima direktoru hotela Jure Anti Paviću, direktoru hotela Jakov Jošku Mehiću, direktorici odjela prodaje Mihaeli Skelin te specijalistici za edukaciju i razvoj karijera Katerini Grubišić na srdačnoj dobrodošlici i stručnom vodstvu.
Objavljeno: 27. 10. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:17
Edi Luketa
27.10.2023
Dr.sc. Ivan Livaja doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Doktorsku disertaciju pod naslovom "Raspodijeljeni geoprostorni sustav objavi-pretplati s visokom učestalošću objavljivanja" obranio je dana 23.listopada 2023. te stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenoga područja tehničkih znanosti, znanstvenoga polja računarstvo. Čestitamo kolegi Livaji te želimo puno uspjeha u daljnjem radu!
Objavljeno: 27. 10. 2023. u 11:15
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:18
Edi Luketa
25.10.2023
Dr. sc. Dijana Mečev, prof. struč. stud., drugu godinu zaredom, prema izboru studenata proglašena je najboljim nastavnikom Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2022./2023. U anonimnoj studentskoj anketi profesorica Mečev osvojila je najveću prosječnu ocjenu među svim nastavnicima Veleučilišta (4,97). Ovo je još jedna potvrda koja svjedoči o njezinoj iznimnoj predanosti i izvrsnosti u nastavi. Studenti su svoje nastavnike na Veleučilištu ocjenjivali prema četiri kriterija: 1. jasnoći izlaganja sadržaja i programa predmeta te kriterija ocjenjivanja, 2. redovitošću održavanja nastave i konzultacija, 3. primjerenosti načina provjere znanja, te 4. korektnošću ponašanja u komunikaciji sa studentima. Čestitke dr. sc. Dijani Mečev na ovom izvanrednom uspjehu, a svim studentima, zahvaljujemo na aktivnom sudjelovanju u izboru najboljeg nastavnika. Vaše povratne informacije su veoma važne u daljnjem unaprjeđenju kvalitete nastave i rada Veleučilišta.
Objavljeno: 25. 10. 2023. u 11:00
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:14
Edi Luketa
16.10.2023
Prošli tjedan smo sudjelovali na izvanrednom događaju Meet-Compare-Share, koji je predstavio revolucionaran pristup povezivanju i razmjeni ideja. Ovaj događaj spojio je putovanje i istraživanje s razmjenom iskustava, potičući stvaranje inovativnih projekata i otvarajući vrata novim perspektivama. Događaj je okupio sudionike iz Španjolske, Irske, Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Poljske, Portugala i Rumunjske te se održao u predivnom Centro del Gusto dei Monti Dauni u gradu Troia u Italiji. Ovogodišnji Meet-Compare-Share događaj se poklopio s #erasmusdays tjednom kako bi pojačao utjecaj naših projekata i otvorio vrata kolektivnom napretku. Kolegice Tea Livaić i Jelena Žaja iz Veleučilišta u Šibeniku su s ponosom sudjelovale na ovom događaju i predstavile projekt ECCE (Empowering Creative Circular Entrepreneurs) na kojem je Veleučilište u Šibeniku partner. Više o ECCE projektu saznajte na  poveznici. Hvala Meridaunia na izvrsnoj organizaciji!
Objavljeno: 16. 10. 2023. u 11:00
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:09
Edi Luketa
16.10.2023
U organizaciji Centra za razvoj karijera i podršku studentima i predmetnih nastavnika,  studenti i alumniji prijediplomskog stručnog studija Poslovna informatika bili su sudionici konferencije  SMART INDUSTRY 2023  koja se u organizaciji  Poslovnog dnevnika  održavala 12. i 13. listopada  u Amadria Park Convention centru u Šibeniku. Osim brojnih stručnih predavanja, studenti su upoznali politike IT razvoja Europske unije koja do kraja ovog desetljeća ima za cilj stvoriti još 20 milijuna ICT stručnjaka uz postotnu izjednačenost žena i muškarac te dosegnuti digitalnu zrelost za 90 posto SME tvrtki, udvostručiti broja jednoroga, ali i postići da u sklopu tehnološkog napretka 75 posto EU tvrtki koristi oblak i umjetnu inteligenciju. Poseban naglasak stavljen je na pitanja koliko su Hrvatska i zemlje regije daleko od tih ciljeva i što im stoji na putu ostvarenja te što treba poduzeti da se kroz pametne tehnologije transformira ekonomija i društvo.
Objavljeno: 16. 10. 2023. u 11:00
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:12
Edi Luketa
09.10.2023
U petak 06. listopada 2023 u ABC centru Šibenik održana je konferencija   „Forum nove generacije: Osnaživanje mladih za održivu Europu“  u orgnizaciji naših partnerskih organizacija Razvojne agencije Šibensko -kninske županije, Udruge Mladi u EU i Europe Direct centra Šibenensko -kninske županije. Studenti Veleučilišta s kolegama maturantima iz Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik bili su aktivni sudionici parlaonice na kojoj se raspravljalo o temama mladih i europskih parlamentarnih izbora 2024 godine,  zatim NextGen EU,  klimatske promjene, umjetna inteligencija, migracije i mladi i budućnost Europe. Sudionik Okruglog stola na temu „Kako osnažiti mlade u EU“ bio je predsjednik Studentskog zbora Veleučilišta u  Šibeniku gosp. Ivan Carević. Zahvaljujemo se svim studentima na odazivu i aktivnom angažmanu!
Objavljeno: 9. 10. 2023. u 11:00
Uređeno: 20. 12. 2023. u 11:05
Edi Luketa
25.09.2023
Na poziv četiriju ukrajinskih sveučilišta dekan Veleučilišta dr.sc. Ljubo Runjić prof.struč. stud.  i profesor s Odjela upravnih studija Alen Lalić mag.iur. posjetili su Ukrajinu. U okviru posjeta održani su sastanci s upravama Nacionalnog sveučilišta Taras Ševčenko, Nacionalnog tehničkog sveučilišta Igor Sikorsky i Nacionalnog sveučilišta Mohyla Academy iz Kijeva te Nacionalnog sveučilišta Lesya Ukrainka Volyn iz Lutska. Tom prigodom potpisani su Sporazumi o suradnji koji će biti temelj buduće studentske i nastavničke mobilnosti, te znanstvene i stručne suradnje između šibenskog veleučilišta i četiriju ukrajinskih sveučilišta.
Objavljeno: 25. 9. 2023. u 10:45
Uređeno: 20. 12. 2023. u 10:59
Edi Luketa
06.09.2023
Poštovane studentice i studenti, sukladno Odluci dekana dr.sc. Ljube Runjića prof. struč. stud.,  raspisan je  izvanredni (dekanski) ispitni rok koji će se održati od 20. do 21. rujna 2023. godine. Više infromacija možete potražiti u Odluci u privitku. 
Objavljeno: 6. 9. 2023. u 09:41
Uređeno: 6. 9. 2023. u 09:43
Marko Pavelić
22.08.2023
NATJEČAJ za upis studenata u prvu godinu stručnih prijediplomskih studija 2023 2024 jesenski rok
Objavljeno: 22. 8. 2023. u 16:28
Marko Pavelić
25.07.2023
Veleučilište je nakon provedenog ljetnog upisnog roka na svojih pet prijediplomskih studija upisalo 114 studenata što je dvostruko više u odnosu na 2022. kada je bilo upisano 57 studenata. 
Objavljeno: 25. 7. 2023. u 17:52
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:16
Marko Pavelić
21.07.2023
Obavještavaju se studenti da će zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora, Veleučilište u Šibeniku biti zatvoreno u razdoblju od 24. srpnja 2023. do 20. kolovoza 2023.   Veleučilište započinje s radom 21. kolovoza 2023. godine.
Objavljeno: 21. 7. 2023. u 10:45
Uređeno: 26. 7. 2023. u 15:44
Marko Pavelić
13.07.2023
Dr.sc. Nikolina Gaćina doktorirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij Nutricionizam.
Objavljeno: 13. 7. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:14
Marko Pavelić
26.06.2023
Prošlog tjedna dekan Veleučilišta u Šibeniku bio je u službenim posjetu Nacionalnom tehničkom sveučilištu u Ternopilu. 
Objavljeno: 26. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 4. 9. 2023. u 11:28
Marko Pavelić
21.06.2023
Najmoderniji studentski dom u Hrvatskoj otvoren je u Šibeniku, na mjestu koje je nekada bila vojna zona. Dom ima 332 ležaja, moderno uređene sobe s čajnim kuhinjama i blizak položaj fakultetima.
Objavljeno: 21. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:09
Marko Pavelić
16.06.2023
Poštovani posjetitelji, objavljeni su natječaji za upise na stručne diplomske studije Veleučilišta u Šibeniku.  Objavljene natječaje i sve druge potrebne informacije možete potražiti  OVDJE  .
Objavljeno: 16. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:09
Marko Pavelić
15.06.2023
Poštovani studenti/ice, na tvrđavi Svetog Ivana u Šibeniku od 17. do 21. srpnja 2023. održava se ljetna škola naziva "Planiranje gradova budućnosti". 
Objavljeno: 15. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:07
Marko Pavelić
12.06.2023
Dragi studenti, Zaklada za studente Veleučilišta u Šibeniku objavila je Natječaj za dodjelu stipendija temeljem socijalnih kriterija za ak. god. 2022./2023.  Uvid u Natječaj možete izvršiti  OVDJE. 
Objavljeno: 12. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:06
Marko Pavelić
Objavljeno: 6. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 18:05
Marko Pavelić
Objavljeno: 6. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 17:59
Marko Pavelić
01.06.2023
Objavljeno: 1. 6. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 17:58
Marko Pavelić
26.05.2023
Poštovani posjetitelji, objavljen je natječaj za upis na stručni prijediplomski studiji Sestrinstvo Veleučilišta u Šibeniku.  Objavljene natječaje i sve druge potrebne informacije možete potražiti  OVDJE  .
Objavljeno: 26. 5. 2023. u 10:45
Uređeno: 25. 7. 2023. u 17:57
Marko Pavelić

MENU