Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

Studentski zbor je nestranačko, nepolitičko i neprofitno predstavničko tijelo studenata.

Temeljni ciljevi Studentskog zbora se mogu svesti na dvije zadaće:

  • Predstavljati studente u sustavu visokog školstva
  • Provoditi projekte u interesima studentske populacije

Kontakt do Studentskog zbora oko bilo kakvih pitanja koja se tiču studenata ili nekog oblika suradnje moguć je preko naše facebook stranice https://www.facebook.com/studentskizborvus ili preko email adrese: s.zbor@vus.hr.

Studentski zbor VUŠ djeluje u Vijeću studenata Veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

 

 

Predsjednik Studentskog zbora
Marika Podržaj
E: mpodrzaj@vus.hr
Potpredsjednik
Ema Milošević
Tajnik
Kaludio Vujica

 

Poštovane kolegice i kolege,

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku je tijelo koje predstavlja studente Veleučilišta u Šibeniku u matičnoj instituciji i sustavu visokog školstva. Postoji već dvanaest godina te je trenutno u svom osmom sazivu. 

Snaga Studentskog zbora je prije svega sinergija između članova, timski rad i ta nezaustavljiva energija mladih za povećanjem kapaciteta projekata u korist studentske populacije, unapređenjem vlastitih znanja i vještina koji su do sada, a i u budućnosti će iz temelja promijenili percepciju pojma studiranja u Šibeniku.

Kroz organizaciju događaja (obrazovnih, društvenih i humanitarnih), studijska putovanja i povezivanja sa ostalim studentima i institucijama u Republici Hrvatskoj i šire nastoji se usvojiti primjere dobre prakse, natjecati se i pobjeđivati, raditi na mobilnosti između studenata, poticati suradnju i raditi na zajedničkim projektima te na taj način povezati se i ostvariti partnerstava između naših učilišta i studentske populacije, kako bismo bili što uspješniji, produktivniji i proaktivniji.

Uvijek ste dobrodošli u naš tim!

Za sva vaša pitanja, prijedloge i incijative stojimo na raspolaganju!

 


Studentski pravobranitelj
Jelena Perić
E: jela.peric12@gmail.com

Obveza studentskog pravobranitelja je informiranje studenata o nihovim pravima i obvezama, primanje pritužbi studenata koja se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Veleučilišta, savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava, sudejluje u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava, zastupa studente u eventualnom kršenju njihovih prava te radi na unaprjeđenju Veleučilišta u odnosu na potrebe studenata.

U pravilu studentski predstavnici se više bave nastavom i kvalitetom provođenja nastave, dok se studentski pravobranitelj direktno bavi studentskim pitanjima i problemima. Uloga studetnskog pravobranitelja je izizetno specifična jer mora djelovati na način da zastupa oštećene studente, a opet ne našteti ostalima.


MENU