Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU


Od početka akademske godine 2020./2021. Veleučilište u Šibeniku implementiralo je BUDDY PROGRAM (eng. Buddy program). Buddy program je studentski prijateljski program namijenjen međunarodnim studentima u Šibeniku (ERASMUS i CEEPUS studenti) koji bi željeli znati nekoga tko im može pomoći prilikom njihovog boravka u Gradu Šibeniku.
 

Buddy student je student Veleučilišta u Šibeniku koji je kao volonter odlučio posvetiti dio svog vremena kako bi pomogao međunarodnom studentu da se na Veleučilištu u Šibeniku i Gradu Šibeniku osjeća kod kuće. Prema geslu studentske organizacije Erasmus Student Network (ESN) "Studenti pomažu studentima" Buddy student je strpljiva osoba, koja može slušati i voli pomagati drugima.

Uključivanjem u studentski Buddy program možeš upoznati nove ljude, družiti se s ljudima drugih kultura i običaja, poboljšati znanje engleskog jezika (ili čak naučiti neki novi strani jezik), upoznati druge s vlastitim običajima i načinom života, te se družiti i zabavljati nakon studentskih obveza. Na kraju, za svoje sudjelovanje ćeš dobiti potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Veleučilišta u Šibeniku.

Buddy student pomaže jednom ili više međunarodnih studenata na razmjeni da uspostave društvene kontakte od prvog dana, koji će im pomoći u akademskom i osobnom boravku na Veleučilištu u Šibeniku. Kao Buddy student, tvoje zadaće će biti da:

  • dočekaš međunarodnog studenta na aerodromu, autobusnom ili željezničkom kolodvoru,
  • dočekaš ili otpratiš međunarodnog studenta u studentski dom prilikom njegovog/njenog prvog dolaska,
  • pokažeš put do Veleučilišta u Šibeniku, i upoznaš studenta s Veleučilištem (predavaone, kabineti, administrativne službe, internet stranica),
  • pokažeš studentski restoran,
  • pokažeš Grad Šibenik (turističke i kulturne znamenitosti),
  • upoznaš studenta s drugim međunarodnim studentima,
  • upoznaš studenta s lijepim mjestima za druženje u gradu.

Kako bismo izbjegli moguće nesporazume, imamo nekoliko jednostavnih smjernica:

  • domaći Buddy i međunarodni student bi trebali razmijeniti kontakte prije dolaska i upoznavanja (broj mobitela, e-mail, društvene mreže),
  • domaći Buddy student bi trebao biti u mogućnosti, na zahtjev gosta, pružiti podršku najmanje 15 minuta tjedno (na temelju međusobnog dogovora prikladnog vremena) u obliku zajedničkog sastanka,
  • tijekom cijelog vremen boravka, domaći Buddy student bi trebao voditi gosta na barem jedan društveni događaj (zabava, posjet nekoj znamenitosti, izlet, i dr.).

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo, onda si prava osoba za Student Buddy program. Za prijavu pošaljite svoje podatke (ime, prezime i kontakt) na e-mail: eluketa@vus.hr

Na kraju svakog semestra od sudionika (domaćeg Buddy i međunarodnog studenta) se traži da evaluiraju svoje iskustvo putem elektroničke ankete kako bi odgovornim osobama dali povratne informacije o poboljšanjima za sljedeću akademsku godinu.


MENU