Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

[GP] dr. Shreyu Badhrinarayanan

16.04.2024

Nedavno smo ugostili dr. Shreyu Badhrinarayanan, medicinsku direktoricu za klinički razvoj onkologije u Genentechu (Roche), na predavanju u sklopu predmeta Farmakologije na studiju sestrinstva.

Dr. Badhrinarayanan je istaknula važnost kliničkih ispitivanja u razvoju medicinskih tretmana i pojasnila faze kroz koje prolaze ta ispitivanja. Objasnila je kako svaka faza ima svoje specifične ciljeve i kako je svaka faza ključna za razumijevanje učinkovitosti i sigurnosti novih tretmana.

Nadalje, dr. Badhrinarayanan istaknula je da je uključivanje raznolikih sudionika u kliničkim ispitivanjima ključno za bolje predstavljanje šire populacije. Naglasila je važnost inkluzivnosti u svim fazama kliničkih ispitivanja, od faze I do faze IV, kako bi se osigurala učinkovitost i sigurnost liječenja  za sve bolesnike.

U svom predavanju, dr. Badhrinarayanan je raspravljala o preprekama postizanju raznolikosti i inkluzije u kliničkim ispitivanjima, kao što su nepovjerenje prema medicinskom istraživanju, nedostatak informiranosti, kulturne predrasude i logistički izazovi. Podijelila je i strategije za poboljšanje raznolikosti i inkluzije, uključujući angažman zajednice, metode regrutiranja osjetljive na kulturu, ciljane kampanje za podizanje svijesti i poticaje za sudjelovanje.

Također je naglasila važnost uključivanja pristupa usmjerenih na pacijenta i različitih perspektiva u dizajn i implementaciju kliničkih ispitivanja. Dr. Badhrinarayanan je istaknula da prihvaćanje raznolikosti u istraživanju ne samo da jača znanstvenu integritet kliničkih ispitivanja, već i potiče inkluzivniji i pravedniji zdravstveni sustav.

Zahvaljujući svojem stručnom znanju u kliničkom razvoju, predanosti promicanju raznolikosti i inkluzije te detaljnom objašnjenju faza kliničkih ispitivanja, dr. Badhrinarayanan postala je vodeći glas ovoj važnoj temi. Sudionici su dobili vrijedne uvide u poboljšanje raznolikosti i inkluzije u kliničkim ispitivanjima te bolje razumijevanje faza kliničkih ispitivanja.

Bili smo zahvalni što smo imali priliku ugostiti dr. Shreyu Badhrinarayanan i doprinijeti kontinuiranoj raspravi o raznolikosti i inkluziji u kliničkim ispitivanjima.

Objavljeno: 16. 4. 2024. u 20:32
Edi Luketa
Popis obavijesti

MENU