Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

[TN] Studenti Stručnog diplomski studija Menadžment u posjeti Ekonomskom institutu i NSB-u

02.05.2024

Naši Vušovci ponovno su na terenskoj nastavi - u petak, 26.04.2024. studenti Stručnog diplomskog studija Menadžment u pratnji predmetne nastavnice mr.sc. Tanje Radić Lakoš na svojem izbornom kolegiju Metode znanstvenog istraživanja odradili su terensku nastavu na Ekonomskom institutu Zagreb, a potom i u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Kroz ovaj kolegiji studenti su dobili šira teorijska znanja o znanstvenim metodama i općenito metodologiji izrade znanstvenih radova, a na samoj terenskoj nastavi dobili su dodatne informacije i uvid i u praktične primjere provođenja znanstveno-istraživačkog rada kojeg provode istraživači i znanstvenici sa Ekonomskog instituta Zagreb. Studente je uvodno pozdravila  pomoćnica ravnateljice EIZ prof.dr. sc. Jelene Budak, a prezentacije su održali dr.sc. Marina Tkalec i Tibor Kovač koji su studentima približili znanstveni rad i djelatnost EIZ.

U sklopu ove terenske nastave studenti su posjetili i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u sklopu vođenog obilaska uz stručno vodstvo te obišli jednu od najprepoznatljivijih zgrada u gradu Zagrebu koja se prostire na 44 432 kvadratna metra s čak više od 130 kilometara polica s knjigama. U sklopu posjeta studenti su saznali zanimljive priče iz bogate četiristogodišnje povijesti Knjižnice te upoznali njezin jedinstveni fond i zbirke u kojima se čuva najvrjednije blago hrvatske i svjetske kulturne i znanstvene baštine.

https://www.eizg.hr/posjet-studenata-veleucilista-u-sibeniku/6727

Objavljeno: 2. 5. 2024. u 20:46
Tanja Radić Lakoš
Popis obavijesti

MENU