Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

Sigurnost hrane u turizmu

Šifra: 214420
ECTS: 3
Nositelji: dr. sc. Nikolina Gaćina, v. pred. - Predavanja
Izvođači: dr. sc. Nikolina Gaćina, v. pred. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Kolegij obuhvaća osnovnih znanja iz područja sigurnosti hrane, važnost sigurnosti hrane u ugostiteljstvu te uporabe preventivnih mjera u manipulaciji sa hranom, održavanju prostora, opreme i pribora; te osobna higijena svih sudionika koji su u kontaktu sa hranom.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Sigurnost hrane od polja do stola (Odabrana poglavlja), Havranek, J., Tudor Kalit, M. (Ur.), M.E.P. , Zagreb, 2014.
  2. Trendovi u prehrani (Odabrana poglavlja), Krešić, G., Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, 2012.
Preporučena literatura:
  1. Biološke opasnosti u hrani, https://www.hah.hr/pdf/Prirucnik%20bioloske%20opasnosti.pdf, Marinculić, A., Haburn B., Barbić, Lj., Bech, R., HAH, Osijek, 2009.
3. semestar
Izborni predmeti - Redovni studij - Turistički menadžment
Termini konzultacija:
  • dr. sc. Nikolina Gaćina, v. pred.:

    ponedjeljkom 9-11 h i prema prethodno dogovoru

    Kabinet: 2

Sigurnost hrane u turizmu