Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

Nutricionizam u turizmu

Šifra: 270519
ECTS: 3
Nositelji: dr. sc. Nikolina Gaćina, v. pred. - Predavanja
Izvođači: dr. sc. Nikolina Gaćina, v. pred. - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Kolegij obuhvaća principe specifičnih vrsta prehrane u ovisnosti o dobi, tjelesnoj masi, zdravstvenom statusu, fizičkoj aktivnosti i vjeroispovijesti; intolerancije na hranu i alergijske reakcije, te različite restrikcije u prehrani te alternativne zamjenske namirnice.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Prehrana u turizmu: Hrana i turizam I., Gaćina, N., Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, 2016.
  2. Nutricionizam u turizmu. Interna skripta - handouts ., Gaćina, N., Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, 2022.
  3. Hrana pod povećalom: kako razumjeti i primijeniti znanost o prehrani?, Vranešić, D., Alebić , I., Profil, Zagreb, 2006.
  4. Krauses Food and Nutrition Therapy., Mahan, K.L., Esoot Stumo, S., SAUNDERS Elsevier 12e, St Luise, Missouri, 2008.
  5. Trendovi u prehrani., Krešić, G., Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija., 2012.
  6. Prehrana u turizmu: Pića i napitci., Gaćina, N., Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, 2022.
5. semestar
Izborni predmeti - Izvanredni studij - Turistički menadžment
Termini konzultacija:
  • dr. sc. Nikolina Gaćina, v. pred.:

    ponedjeljkom 9-11 h i prema prethodno dogovoru

    Kabinet: 2

Nutricionizam u turizmu